istanbul manzara

11 Belediyenin İçme Suyu Fiyatları Değişti İşte Yeni Tarife
240 okunma

11 Belediyenin İçme Suyu Fiyatları Değişti İşte Yeni Tarife

ABONE OL
1 Ekim 2016 11:37
11 Belediyenin İçme Suyu Fiyatları Değişti İşte Yeni Tarife
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlar Kurulu, Türkiye’den gelen suyla bazı belediyelerin “İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüğü”nü onayladı

Türkiye’den gelen suyu alan bazı belediyelerin uygulayacağı su ücret tarifeleri tüzükle değiştirildi. 1 Eylül itibariyle uygulamaya giren yeni tarifelerin tüzük değişiklikleri 28 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’de çıktı.

Lefkoşa Türk Belediyesi, Tatlısu, Güzelyurt, Akdoğan, Dipkarpaz, Yenierenköy, Beyarmudu, Vadili, Değirmenlik, Mehmetçik, Paşaköy Belediyeleri’nin içme suyu tüzüklerinde değişikliğe gidildi.

Lefke Belediyesi’nin ise başka bazı harçlarla ilgili tüzüklerinde değişiklik oldu.

İçme suyu tüzüklerinde yapılan değişikliklerde sadece kullanım değil, sayaç kiraları ücretleri de değişti.

Lefke Belediyesi’nin İhale Tüzüğü, İlan, Reklam ve Levha Resmi Tüzüğü, Sağlık Harcı Tüzüğü, kanalizasyon Tüzüğü, İşyeri Bulundurma Harcı Tüzükleri değişti.

Akdoğan Belediyesi’nin içme suyu dışında Temizlik ve Şehir Aydınlatma Resmi (Değişiklik) Tüzüğü; Dipkarpaz Belediyesi’nin Mali İşler (Değişiklik) Tüzüğü, Meclis Çalışma (Değişiklik) Tüzüğü, Sağlık Resmi (Değişiklik) Tüzüğü, Temizlik ve Şehir Aydınlatma (Değişiklik) Tüzüğü, İlan, Reklam ve Levha Resmi (Değişiklik) Tüzüğü, İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüğü; Yenierenköy Belediyesi’nin İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüğü; Lefkoşa Türk Belediyesi’nin İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüğü; Beyarmudu Belediyesi’nin İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüğü; Vadili Belediyesi’nin İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüğü; Değirmenlik Belediyesi’nin İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüğü, İşyeri Bulundurma Harcı (Değişiklik) Tüzüğü, Temizlik ve Şehir Aydınlatma Resmi (Değişiklik) Tüzüğü, Sağlık Resmi (Değişiklik) Tüzüğü; Mehmetçik Belediyesi’nin İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüğü; Paşaköy Belediyesi’nin İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüğü değiştirildi.

Belediyelerin su fiyatları

Paşaköy Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Ön ödemeli sayaç ve/veya mekanik sayaç kullanan abonelerin, sayacına yüklenen ve/veya sayaçlarından geçen her metreküp su için 3.50 TL ücret alınır”.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Konut, ikametgah, müstakil ev ve ayrı sayaçları olan apartman daireleri bir aylık devre için standart (mekanik) ve/veya elektronik kartlı su sayacından geçen; 0-6 metreküp her bir metreküp su için: 4.90 TL; 7-13 metreküp her bir metreküp su için: 6.20 TL; 14 metreküp ve üzeri her bir metreküp su için: 7 TL ücret ödenir”.

Beyarmudu Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Konut, ikametgah, müstakil ev ve ayrı sayaçları olan apartman daireleri, yazıhane, dükkan, eğlence yeri, atölye, çamaşırhane ve araba yıkama yeri, mobilya yapım evi, demirci dükkanı ile (B) ve (C) ücret sınıfına girmeyen başka herhangi bir bina sahipleri, kiracıları ve/veya bu gibi yerleri tasarrufunda bulunduranları standart (mekanik) ve/veya elektronik kartlı su sayacından geçen bir aylık devre için şu miktarlar ödenir: 0-10 metreküp her bir metreküp için: 4.50 TL; 11-20 metreküp her bir metreküp için: 5 TL; 21 metreküp her bir metreküp için: 6 TL.

Ön ödemeli (akıllı) su sayaç kullanımı tarife A, B, C kapsamında bulunan tüketiciler, Ön ödemeli (akıllı) su sayaç kullanımları durumunda satın alacakları her metreküp için 3.46 TL ödeyecektir”.

Vadili Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Konut, ikametgah, müstakil ev ve ayrı sayaçları olan apartman daireleri, yazıhane, dükkan, eğlence yeri, atölye, çamaşırhane ve araba yıkama yeri, mobilya yapım evi, demirci dükkanı ile (B) ve (C) ücret sınıfına girmeyen başka herhangi bir bina sahipleri, kiracıları ve/veya bu gibi yerleri tasarrufunda bulunduranlar, ön ödemeli sayaçlarda ve mekanik sayaçlarda ‘A’ tarifesi olarak sayaçtan geçen her bir metreküp su için 3.50 TL ödenir”.

Değirmenlik Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Tarife A: Konut, ikametgah, müstakil ev ve ayrı sayaçları olan apartman daireleri, büro yazıhane, banka, bakkal, manav, eğlence yeri, atölye, çamaşırhane ve dükkan ile tarife (B) ve (C) kapsamına girmeyen benzeri binaların sahipleri, kiracıları ve/veya bu gibi yerleri tasarrufunda bulunduranlar şu ücreti ödenir: 0-25 metreküp arası her bir metreküp için: 5 TL; 26 metreküpten sonra her bir metreküp için: 6 TL”.

Mehmetçik Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Konut, ikametgah, müstakil ev ve ayrı sayaçları olan apartman daireleri ile (B) ve (D) ücret sınıfına girmeyen başka herhangi bir bina sahipleri, kiracıları ve/veya bu gibi yerleri tasarrufunda bulunduranlar bir aylık devre için sayaçtan geçen her bir metreküp su için 3.50 TL öder”.

Tatlısu Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Konut, ikametgah, müstakil ev ve ayrı sayaçları olan apartman daireleri, yazıhane, eğlence yeri, atölye, çamaşırhane ve araba yıkama yeri, mobilya yapım evi, demirci dükkanı ile tarife (B) ve (C) kapsamına girmeyen benzeri binaların sahipleri, kiracıları ve/veya bu gibi yerleri tasarrufunda bulunduranlar bir aylık devre için kullanılsın veya kullanılmasın sayaçtan geçen ilk; 0-10 metreküp (maktu ücret) su için: 32 TL; 11-20 metreküp her bir metreküp su için: 4 TL; 21-30 metreküp her bir metreküp su için:5 TL; 31 metreküpten fazla tüketen her bir metreküp su için:6 TL; geçici bağlanan sayaçlarda her bir metreküp su için: 10TL”.

Güzelyurt Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Konut, ikametgah, müstakil ev ve ayrı sayaçları olan apartman daireleri, büro, yazıhane, banka, bakkal, manav, eğlence yeri, atölye, çamaşırhane ve dükkanı ile tarife (B) ve (C) kapsamına girmeyen benzeri binaların sahipleri, kiracıları ve/veya bu gibi yerleri tasarrufunda bulunduranlar bir aylık devre için kullanılsın veya kullanılmasın; bir ayda sayaçtan geçen ilk 5 metreküp su için ayda 20 TL; 6-15 metreküp arası su için: 4.50 TL; 16 metreküpten fazla her bir metreküp su için: 6 TL ücret ödenir”.

Yenierenköy Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Ön ödemeli sayaç ve/veya mekanik sayaç kullanılan abonelerin sayacına yüklenen ve/veya sayaçlardan geçen her metreküp su için 5 TL ücret alınır”.

Akdoğan Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Konut, ikametgah, müstakil ev ve ayrı sayaçları olan apartman daireleri, büro, yazıhane, dükkan, eğlence yeri, atölye, çamaşırhane ve araba yıkama yeri, mobilya yapım evi, demirci dükkanı, ön ödemeli akıllı su sayıcı kullanıcıları ile (B) ve (C) kapsamına girmeyen benzeri binaların sahipleri, kiracıları ve/veya bu gibi yerleri tasarrufunda bulunduranlar iki aylık devre için kullanılsın veya kullanılmasın sayaçtan geçen ilk; -bir ayda  metreküp su için 4 TL metreküpü (maktu ücret): 4 TL; 11 ton ve yukarısı için tüm tonajların metreküp fiyatı 4 TL”.

Dipkarpaz Belediyesi’nin “İçme Suyu Tüzüğü”nde yapılan değişiklikte şöyle denildi:

“Konut, ikametgah, müstakil ev ve ayrı sayaçları olan apartman daireleri, büro, yazıhane, dükkan,  eğlence yeri, atölye, çamaşırhane, araba yıkama yeri, mobilya yapım evi, demirci dükkanı, okul, kışla, cami, hayır kurumları, hükümet ve diğer amme müesseseleri, otel, pansiyon, lokanta, yataklı klinik, imalathane, özel işletme, fabrika ve endüstri binaları bir aylık devre için kullanılsın veya kullanılmasın sayaçtan geçen ilk; 0-20 ton her bir metreküp su için 5 TL; 21 metreküpten fazla tüketilen her bir metreküp su için: 6 TL ücret öder”.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0