istanbul manzara

17’si uyuşturucu toplamda 40 sabıka
262 okunma

17’si uyuşturucu toplamda 40 sabıka

ABONE OL
15 Ekim 2016 10:22
17’si uyuşturucu toplamda 40 sabıka
0

BEĞENDİM

ABONE OL

yine uyuşturucu suçundan yargılanmak üzere cezaevine gönderilince sinirlendi. Lefkoşa’da ele geçen yaklaşık 20 gramlık uyuşturucuyla ilgili tutuklanan 7’si uyuşturucu 17 sabıkası olan İmam Büyükakşeker, yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılırken, 17’si uyuşturucu toplam 40 sabıkası olan Mehmet Kılıç cezaevine gönderildi. Cezaevine gönderilmesine sinirlenen Kılıç “bana kafayı taktınız” diye bağırarak tepki gösterdi.

Lefkoşa’da sakin İmam Büyükakşeker ile Mehmet Kılıç’ın evlerinde yapılan aramada yaklaşık 20 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu bulunmasıyla tahkikat tamamlandı.

Büyükakşeker teminatla serbest bırakılırken, yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Mehmet Kılıç, “Bana kafayı taktınız” diyerek, sinir krizi geçirdi.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlarından tutuklanan iki zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Yardımcısı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ahmet Bayram’ı dinletti.

Büyükakşeker’in 17 sabıkası var

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 7 Ekim’de 36 yaşındaki İmam Büyükakşeker’in tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu ihbarı alındığını ve mahkeme emriyle evinde yapılan aramada 15 gram 530 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde, 0.108 miligram tütünle karışık sentetic cannabionid, türü uyuşturucu madde bulunduğunu anlattı.

Bayram, İmam Büyükakşeker’in 17 ayrı sabıkasından 7’sinin uyuşturucu suçu olduğuna dikkat çekti.

Kılıç’ın 40 ayrı sabıkası var

Ahmet Bayram, 39 yaşındaki zanlı Mehmet Kılıç’ın tasarrufunda, 349 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid, 474 miligram ağırlığında tütünle karışık sentetik cannabinoid ve 498 miligram ağırlığında hintkeneviri ve sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.

Mehmet Kılıç’ın 40 ayrı sabıkasından17’sinin uyuşturucu suçu olduğuna dikkat çeken Bayram, iki zanlının da ifade yanında kan ve idrar örneği vermediğini, zanlıların yargılanmaktan kaçabileceklerini belirtip, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Avukat Arzu İzveren, yapılan teminat duruşmasında, müvekkillerinin teminatla serbest bırakılmasını talep edip, yargılanmaktan kaçmayacaklarını belirtti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurundaki tüm şahadeti tezekkür ederek, daha önce yasadışı yollardan ülke dışına çıkan zanlı Mehmet Kılıç’ın 20 günü aşmayan süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Yargıç Reynar, İmam Büyükakşeker’in ise yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 4 bin TL nakdi teminat yatırması, bir kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmasına karar verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0