3 kırmızı ışık ihlali ehliyetten edebilir

Başkentte gecenin ilerleyen saatlerinde trafiğin sakin olmasını fırsat bilen birçok sürücü, kırmızı ışık ihlali yapıyor… Ülkemizde en çok işlenen trafik suçlarının başında gelen kırmızı ışık ihlali, kazaları da beraberinde getiriyor. Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Tüzüğü’ne göre, kırmızı ışık kurallarını ihlal eden sürücülere 30 ceza puanı ve 366,80 TL cezai işlem uygulanıyor. Bu cezalar, asgari ücretin yükselmesine paralel olarak artış gösteriyor.

Süratli, tehlikeli, dikkatsiz, seyrüsefer ruhsatsız, alkollü, seyir halinde cep telefonu ile konuşmanın yanı sıra

ülkemizde en çok işlenen trafik suçlarının başında kırmızı ışıkta geçmek geliyor.

Başkent Lefkoşa’da, gecenin ilerleyen saatlerinde trafiğin sakin olmasını fırsat bilen bazı sürücüler kırmızı ışık ihlali yapıyor. Sürücüler, kırmızı ışığı gördükten sonra durmuyor ve yoluna devam ediyor. Eğer daha önce de 10 ceza puanı almışsanız 3 kırmızı ışık ihlali ehliyetten edebilir.

Bu güzergâha dikkat!

Kırmızı ışık ihlali, kazaları da beraberinde getiriyor. Atatürk Spor Salonu’nun bulunduğu trafik ışıkları ile KIBRIS Medya Grubu Tesisleri önündeki trafik ışıkları bu ihlalden dolayı irili ufaklı kazaların yaşandığı güzergâh olarak başı çekiyor.

KIBRIS’a konuşan vatandaşlar, geceleri trafikte neyle karşılaşacaklarını bilemediklerini ifade ederek, “Ya zifiri karanlıkta bir yaya yola atılıyor ya da yolunuza devam ederken kırmızı ışık ihlali yapanlar bir anda karşınıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.

30 puan ve 366.80 TL cezası var

Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Tüzüğü’ne göre, kırmızı ışık kurallarını ihlal eden sürücülere 30 ceza puanı ve 366,80 TL cezai işlem uygulanıyor. Bu cezalar, asgari ücretin yükselmesine paralel olarak artış gösteriyor.