DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20669631.19259%
Lefkoşa
°

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
30 polis mensubu ihraç ediliyor…

30 polis mensubu ihraç ediliyor…

ABONE OL
2 Temmuz 2019 09:29
30 polis mensubu ihraç ediliyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

  Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) terör örgütüyle ilgili soruşturulan ve adı listede olan 83 polis mensubundan, 30’unun meslekten ihraç edilmesi konusunda uzlaşıya varıldığı bilgisine ulaşıldı.  

  FETÖ/PDY’ye üye oldukları gerekçesiyle soruşturulan ve Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından savunmaları alınıp teşkilattan ihraç edilen polis müfettişi Ali Özbayrak, polis çavuşu Yılmaz Öztürk ve polis memuru Sadık Erol’un ardından polis memurları Ali Çiftçi ile Mustafa Çavdar da polis teşkilatından ihraç edilmişti.


   Polis Hizmetleri Komisyonu’nun bazı polis mensuplarından daha savunma istediği, önümüzdeki günlerde 5 polis mensubunun daha meslekten ihraç edilebileceği bilgisine ulaşıldı.  


  İhraç kararının, KKTC Başsavcılığı’ndan bağımsız şekilde alındığı bildirildi.    Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından “kamu yararı” dikkate alınarak, örgütten ihraç edilen polis mensuplarının yasadaki ilgili maddesi gereği, emekliliğe sevk edildiklerinden emeklilik haklarının yanı sıra maaş alma haklarına da sahip olmaları polis teşkilatında tepkiyle karşılanmıştı.  


   Birçok polis mensubu, FETÖ/PDY örgütü üyesi olmakla suçlanan polis mensuplarının, cezalandırmak bir yana, bu kararla ödüllendirildikleri yönünde eleştiride bulundu. İhraç edilen polislerden biri YİM’e başvurdu    Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle, 7 Mayıs’ta meslekten ihraç edilen üç polis mensubundan biri olan Müfettiş Ali Özbayrak, hakkındaki yürütmenin durdurulması için ara emri talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) başvuru yapmıştı.

   Ara emri başvurusu önümüzdeki günlerde görüşülecek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.