istanbul manzara

40 vatandaşlık iptali daha yargıya taşındı!
264 okunma

40 vatandaşlık iptali daha yargıya taşındı!

ABONE OL
27 Ekim 2016 14:26
40 vatandaşlık iptali daha yargıya taşındı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin yasaya aykırı şekilde verdiği koşullu vatandaşlıklar, CTP tarafından yargıya taşınmaya devam ediyor.

Daha önceki başvuru ile 18 kişinin koşullu vatandaşlık almasının iptalini sağlayan CTP, bugün de 40 yeni vatandaşlığın daha koşullu verildiğini tespit ederek Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurdu. CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, bu sabah koşullu vatandaşlıkların iptali için yeniden mahkemeye gittiklerini, çünkü hükümetin ısrarla yasadışı icraatlarına devam ettiğini söyledi. Hükümetin yasaya aykırı uygulamalarına artık bir son vermesi gerektiğini vurgulayan Talat, aksi taktirde mahkemeye başvurmaya devam edeceklerini belirtti.

HÜKÜMET YASALARA UYMUYOR

Hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkede yaşamak istediklerinin altını çizen CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, “Ülkeyi babasının malı gibi yöneten bu azınlık hükümetine artık tahammülümüz kalmadı. Sadece bizim değil Kıbrıs Türk halkının da kalmadı” dedi. UBP-DP Azınlık Hükümetinin gün aşırı yasalara aykırı kararlarının ortaya çıktığını dile getiren Talat, hükümetin duyarlılık göstermesi halinde ülke olarak daha iyi bir yere gidilebileceğini söyledi. Hükümetin kendi siyasi görüşüne göre kararlar alabileceğini ve CTP’nin de buna itiraz hakkının olduğunu ifade eden Talat, bu yapılan uygulamaların yasalara tamamen aykırı olduğunu kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0