DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055620-1.07539%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
4’lü Krizde Gözler UBP-HP’de!

4’lü Krizde Gözler UBP-HP’de!

ABONE OL
2 Aralık 2020 10:16
4’lü Krizde Gözler UBP-HP’de!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet kurma görevini yürüten CTP Genel Başkanı Tufan Erhüman, 7 maddelik ilkelerini mecliste temsil edilen 6 partiye de sunmuştu. Bu gelişmenin ardından ortaya konan ilkleri değerlendiren partilerden Ulusal Birlik Partisi koalisyon görüşmelerine devam etmeme kararı alırken, Yeniden Doğuş Partisi olası bir seçim hükümetine dışarıdan destek vereceğini açıklamıştı. Toplumcu Demokrasi Partisi ile Demokrat Parti ise koalisyon görüşmelerine “devam” derken, kilit parti olan HP de geçtiğimiz akşam “Koalisyon görüşmelerine devam” diyerek 4’lü hükümetin önünü açmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından 4’lü hükümetin kurulacağına kesin gözle bakılırken, dün yaşanan gelişmeler sonrasında 4’lü koalisyon görüşmelerinde kriz ortaya çıktı.

4’lü Arasında Güvensizlik

Dün gerçekleşen görüşmeler sırasında özellikle TDP Başkanı Cemal Özyiğit’in, sivilleşme ve demokratikleşme konularını bir ilke olarak masaya sunması ve toplantı devam ederken bu bilginin basına sızması, koalisyon görüşmelerine katılan partiler arasında güvensiz yarattı. Özyiğit’in bu ilklerini Halkın Partisi’nin bir bahane olarak gösterip basın yoluyla süreci çökertmeye çalıştıkları iddia ediliyor.

“HP PM Dörtlüyü, Bakanlar UBP’yi İstiyor”

Kıbrıs Gerçek Haber Merkezi’nin ulaşan ve koalisyon görüşmelerinde aktif rol oynayan kaynak, Halkın Partisi Parti Meclis’inin 4’lü koalisyondan yana olduğunu ama bakan ve vekillerinin UBP ile hükümet kurmak istediklerini iddia etti.

Basın “UBP-HP” diyor!

Son bir haftadır basındaki güçlü ve önemli kalemlerin birçoğunun UBP-HP hükümetinin kurulması gerektiğine yönelik yazılar yazması dikkatten kaçmadı. Dörtlü koalisyonun sancılı olacağını iddia eden köşe yazarları, CTP’nin, UBP ile hükümet kurmayacağını açıkladıktan sonra en makul hükümetin UBP-HP olduğu üzerinde fikir birliğine vardılar.

Gözler UB-HP’de

Dörtlü hükümeti kurma sürecinde yaşanan kriz sonrasında gözler yeniden Ulusal Birlik Partisi-Halkın Partisi hükümetine çevrildi. Kısa bir süre içerisinde Erhürman’ın hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iade etmesi ve yeniden Ersan Saner’e hükümeti kırma görevi verilmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.