DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045283-2.62871%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
6 Çocukla Evsiz Kaldılar

6 Çocukla Evsiz Kaldılar

ABONE OL
15 Mayıs 2017 09:09
6 Çocukla Evsiz Kaldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıllar önce Türkiye’den ailesi ile gelerek Alsancak bölgesinde bir serada bahçıvanlık yaparak geçimini sağlayan Ali Altun ve ailesi dün kötü bir sabaha gözlerini açtı.

Devrim DEMİR

Saat 10.15 sıralarında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın bir anda evin bütün odalarını sararken, yangın sırasında evde bulunan 6 çocuklu aile canlarını zor kurtardı.

Altun ailesi itfaiye gelene kadar kendi imkânları ile yangına müdahale etmeye çalışsa da evlerini ve eşyalarını kurtarmayı başaramadı.

Çıkan yangın sonucu, tek katlı 3 odalı ev ve içeride bulunan eşyalar tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, Altun ailesi giydikleri kıyafetlerle sokakta kaldı.

Ali Atun
Çıkan yangın sonucu, tek katlı 3 odalı ev ve içeride bulunan eşyalar tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, Altun ailesi giydikleri kıyafetlerle sokakta kaldı

“İtfaiye gecikti”

Evlerini kaybeden Altun ailesi çıkan yangın sonucu yaşamlarını sürdürdükleri ve bir anda küle dönene evlerinin önünde çaresizce oturdular.

Havadis’e konuşan Ali Altun, yangının başlaması ile hemen itfaiyeye haber verdiklerini ifade ederek, “Yangın sırasında ben, eşim ve 6 çocuğum evdeydik. Evin bir odasında başlayan yangına itfaiye gelene kadar müdahale etmeye çalıştık. Ben itfaiyeyi aradım ama yaklaşık 40 dakika geç geldi. Zaten artık her şey için çok geçti her şeyimiz yandı kül oldu, can kaybı ve yaralanma olmaması ise bizim için daha önemli. Yangın esnasında arabada kapının önündeydi, anahtarları alevlerden kurtaramadık, büyüyen yangının arabaya da sıçrayarak felaket olmaması için arabanın camını kırarak, el frenini indirip yangın yerinden iterek uzaklaştırdık” dedi.

“Rüya sandım”

Anne Nazlı Altun ise gözyaşları içinde küle dönen evin önünde saatlerce gözyaşı döktü. Nazlı Altun yangının biranda bütün odaları sardığını ve çocuklarını alarak dışarıya koştuğunu söyleyerek, “Bir anda tüm odaları alevler sardı ve hiç bir şey yapamadık. Ben rüya görüyorum sandım, evimizi kaybettiğimize inanamıyorum, her şeyimiz yandı, giydiklerimizle kendimizi dışarıya zor attık. Çocuklarımın bütün kıyafetleri, okul eşyalarından eser kalmadı” dedi.

“Annem evine ben kitaplarıma ağladım”

En küçük çocukları 5 en büyüğü ise 14 yaşında olan Altun ailesi şimdi çaresizlik içinde ne yapacağını düşünüyor. Bir anda tüm hayatlarını karartan yangının ardından aile duyarlı vatandaşların yardımını bekliyor.

Altun ailesinin en büyük kızı İslim’in sözleri ise yürek burktu.

Okul eşyalarını ve kitaplarını alevlere kaptıran İslim, “Annem eşyalarına ağlarken ben küle dönen kitaplarıma ağladım. Sınavlarım başladı şimdi okula beni alacaklar mı üniformam eşyalarım her şeyimiz yandı” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.