Açıkgözlük Yaptı, Arabasını bir üst modele dönüştürdü

Gazimağusa’da aracının kasasını bir yeni modelle değiştirip başkasına sattığı öne sürülen Mahmut Başarır tutuklandı

Gazimağusa’da Mitsubishi Lancer Evo 4 marka aracının kasasını, Mitsubishi Evo 5 marka araçların kasasıyla değiştiren, durumun şase numaralarından fark edilmemesi için Evo 4 kasasındaki şase numarasını, Evo 5 kasasına kaynakla monte ettiği iddia edilen 34 yaşındaki Mahmut Başarır, polis tarafından tutuklandı.

Hiçbir suçluluk kabul etmeyen zanlı aleyhine soruşturma maksatlı 3 günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Hasan Dağlı huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Damla Güçlü, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Hasan Karagil’i tanık olarak dinletti.

Kazalar ele verdi

Tanık polis Hasan Karagil, 30 Haziran 2016 tarihinde Gazimağusa’da sakin Orkun Özkırıcı’nın şubelerine gelerek 2016 yılının mayıs ayı içerisinde aldığı HC 693 plakalı beyaz renk Mitsubishi Lancer Evo 5 marka aracın şasesinin değiştirilmiş olabileceği bilgisini aldığını kendilerine bildirdiğini söyledi.

Karagil, aynı gün araç muayene müfettişi polis memuru Ahmet Yeşilbulut tarafından konu aracın motor kısmındaki kaportası üzerinde yazılı bulunan CN9A-001474 şase numarası tespit edilip kayıt belgesinde yazılı bulunan şase numarasıyla aynı olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Polis memuru, bunun üzerine spiral makinesiyle yazının bulunduğu bölgenin numarası sökülerek konu şase numarasının başka bir araçtan 20 santim uzunluğunda, 7 buçuk santim genişliğinde kesilerek bu aracın kasası üzerine kaynaklanıp, monte edildiğini ve bu şase numarasının da bu kasaya ait olmadığını tespit ettiklerini bildirdi.

Aynı gün meselenin tahkikatına başladıklarını belirten tahkikat memuru, polis kayıtlarından yaptığı kontrollerde HC 693 plakalı aracın 2007 ve 2008 yıllarında zanlı Mahmut Başarır’ın adına kayıtlı olup kullanımında bulunduğu süre içerisinde Lefkoşa’da trafik kazaları yaptığını tespit ettiğini belirtti.

Tanık polis Hasan Karagil, yaptığı araştırmada bu trafik kazalarının gazeteye yansıdığını gördüğünü, her iki kazanın da fotoğraflarını temin ettiğinde ise 2007 yılında yapılan kazadaki arabanın Mitsubishi Lancer Evo 4 olduğunu, 2008 yılında yine zanlı tarafından yapılan trafik kazasında ise arabanın Mitsubishi Lancer Evo 5 olduğunu gördüğünü açıkladı.

Zanlı Mahmut Başarır’dan sonra arabayı satın alan kişiden yaptıkları soruşturmada söz konusu arabanın zanlı tarafından Evo 5 kasası olarak satıldığını tespit ettiklerini ifade eden Karagil, zanlıyı 7 Ekim 2016 tarihinde tespit edip tutukladıklarını dile getirdi.

Zanlı: Arkadaşımın arabasını çarptım, gazeteye çıkmasın diye kendi arabamın plakasını taktım

Hasan Karagil, zanlının herhangi bir suçluluk kabul etmediğini söyledi. Meseleyle ilgili soruşturmalarının hâlâ devam ettiğini kaydeden tanık polis, söz konusu orijinal olmayan araba kasasının KKTC’de kayıtlı bir araçtan mı yoksa Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden kanunsuz olarak ithal edildiği yönünde araştırma yapacaklarını bildirdi.

Polis memuru, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı; “Evo 3, Evo 4, Evo 5 ve Evo 6 aynı kasadır. Bu araç modellerinin sadece tamponları değiştiği zaman Evo 3, Evo 4 olabilir ve Evo 5 de Evo 6 olabilir. Ben arabayı aldığım zaman bu şekildeydi. 13 yıl önce başka Evo’su olan arkadaşlarım vardır. Birbirimizin arabalarını sürerdik. Arkadaşımın arabasını sürdüğüm sırada çarptım ve gazeteye çıkmasın diye kendi arabamın plakasını o arabaya taktım. Bu şekilde 2 kazayı da ben yaptım görüldü. Yanımda çalışan insanlar vardır. Tüm ağlarım denizde kaldı” dedi.

Yargıç Hasan Dağlı, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.