DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20669631.19259%
Lefkoşa
°

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Akıncılarda 7 Vaka! Belediye Başkanı Hasan Barbarosdan Evde Kalın Uyarısı
  • Kibris Web Haber
  • Genel
  • Akıncılarda 7 Vaka! Belediye Başkanı Hasan Barbarosdan Evde Kalın Uyarısı

Akıncılarda 7 Vaka! Belediye Başkanı Hasan Barbarosdan Evde Kalın Uyarısı

ABONE OL
24 Aralık 2020 12:13
Akıncılarda 7 Vaka! Belediye Başkanı Hasan Barbarosdan Evde Kalın Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros “Kahvede korona bize gelirse herkese bulaşacak diye şaka yapardık ama gerçek oldu” dedi.

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Akıncılar’da şu an 7 kişinin korona virüse yakalandığını söyledi. Başkan Barbaros, köyde yaşayan bir kişinin PCR testinin pozitif çıkmasının ardından önce anne babası ardından amcalarının da pozitif çıktığını ifade etti. Barbaros, aileyle temaslıların negatif çıktığını belirterek tüm ailenin karantinada olduğunu vurguladı.

Sağlık görevlisi pozitif çıktı

Akıncılar’da geçen gün 170 PCR testi yapıldığına dikkat çeken Barbaros, köydeki sağlık ocağında çalışan bir sağlık görevlisinin test sonucunun pozitif çıktığını kaydetti. Sağlık görevlisinin çok sayıda temaslısı olduğuna vurgu yapan Barbaros, 7 gün içinde köyde tekrar bir tarama yapılmasını istedi.

“Köy nüfusu yaşlı, herkes birbiriyle temaslı”

Köy nüfusunun yaşlı olduğuna işaret eden Barbaros, “Önlemler alınmalı. Köyümüz küçüktür ve herkes birbiriyle temaslıdır. Kahvelerin kapatılmasını istiyorum. Marketlere tek tek mesafeli ve maskeli girilsin. Okullar da kapatılsın” diye konuştu.

“Hayvanlara bakacak kişi bulamayacaksınız”

Halka önlemlere uyması konusunda çağrıda bulunan Barbaros, “Evinizde kalın. Misafirliğe gitmeyin. İşinize ve mandıraya gidin. Dışarıda gezip bulaşırsanız hayvanlara bakacak kişi bulamayacaksınız. Kahvede korona bize gelirse herkese bulaşacak diye şaka yapardık ama gerçek oldu” dedi.

KAYNAK: HABER KIBRIS

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.