istanbul manzara

Aleyhlerine getirilen davalar çok ağır!
303 okunma

Aleyhlerine getirilen davalar çok ağır!

ABONE OL
14 Ekim 2016 08:44
Aleyhlerine getirilen davalar çok ağır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Makatına sakladığı uyuşturucuları, çeşitli zamanlarda KKTC’ye getiren Mehmet Uçar ile bu uyuşturucuları aldığı belirtilen Mustafa Kuni cezaevine gönderildi, onlara yardım eden Metin Kuşçu teminatla serbest bırakıldı

Makatına sakladığı 51 gram kokaini KKTC’ye sokmaya çalışırken Mehmet Uçar’ın yakalanmasıyla başlayan ve Mersin’e kadar uzanan uyuşturucu soruşturmasının sonuna gelindi. Uçar’ın yakalanmasının ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, zanlının Taşucu’nda sakladığı 1 kilo 639 gram ağırlığındaki 4 bin 100 hap ve 48 gram kokaine ulaşılmış, bu uyuşturucuları KKTC’ye geldikten sonra aldığı iddia edilen Mustafa Kuni ve onlara yardımcı olduğu belirtilen Metin Kuşçu da tutuklanmıştı. Mustafa Kuni’nin tasarrufunda da uyuşturucu maddeler bulunmuştu.

Üç zanlı, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı ve Mehmet Uçar ile Mustafa Kuni hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi, Metin Kuşçu ise yargılanıncaya kadar teminatla serbest bırakıldı.

Mehmet Uçar’ın aleyhine, “Türkiye’de 5 bin uyuşturucu hap ve yarım kilo kokain alma ve tasarrufu”, “900 adet uyuşturucu hapı KKTC’ye ithal etme”, “Ağır bir cürüm işlemek için gizli ittifak kurma” suçlarından dava getirildi. Uçar, tüm suçlamaları kabul etti.

Mustafa Kuni’nin aleyhine, “5 bin uyuşturucu hap ve yarım kilo kokaini alma ve tasarrufu”, “Mehmet Uçar ve

aranan iki kişi ile birlikte 900 hapı Girne Limanı ve Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye ithal etme”, “452 gram kokaini farklı tarihlerde KKTC’ye ithal etme” ve “Ağır bir cürüm işlemek için gizli ittifak kurma” suçlarından dava getirildi. Kuni, suçlamaları reddetti.

Metin Kuşçu, aleyhine ise “Ağır bir cürüm işlemek için gizli ittifak kurma” suçlarından dava getirildi.

Teminat duruşmasına çıkarıldılar

Mehmet Uçar, Mustafa Kuni ve Metin Kuşçu dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Mehmet Bayram’ı dinletti.

Metin Kuşçu, ‘gizli ittifak’tan yargılanacak

Mehmet Bayram, zanlı Metin Kuşçu’nun, 22 Eylül’de daha önceden Mustafa Kuni ile 12 kilo eroin almak için anlaşarak, Mehmet Uçar ve aranan şahsa 15 bin 300 Euro ve 5 bin TL vererek, Türkiye’de sadece ismi tespit edilen bir şahsa gönderdiğini ancak söz konusu maddeyi yakalandıkları için alamadıklarını söyledi. Bayram, 12 kilo eroini İngiltere’ye göndermek için anlaştıklarını da kaydetti.

Bayram, Mustafa Kuni ve Metin Kuşçu’nun Gönyeli’de Ziraat Bankası’na giderek, tasarruflarındaki parayı 13 bin 300 Euro’ya çevirdiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Metin Kuşçu’nun aleyhine “Ağır bir cürüm işlemek için gizli ittifak kurmak” suçundan dava getirildiğini belirten Bayram, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Uçar ve Kuni’ye çok ciddi suçlamalar getirildi

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Mehmet Uçar ve Mustafa Kuni’nin aleyhine, “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal, alma ve tasarruf”, “Gizli ittifak” suçlarından dava getirildiğini belirtti.

Bayram, 1 Ekim’de, saat 19.45’te, Ercan Havaalanı’nda, Mehmet Uçar’ın (E-37) makatında 51 gram 262 miligram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.

Bayram, zanlı Mustafa Kuni’nin tasarrufunda ise 154 adet extacy, 796 miligram hintkeneviri ve Lefkoşa’da iki ayrı noktada 13 gram 622 miligram kokain, uyuşturucu madde ve uyuşturucu satışından temin edildiğine inanılan bin 385 TL’nin emare alındığını söyledi.

Kuni, 5 bin hap ve yarım kilo kokain almaktan yargılanacak

Mehmet Bayram, Mustafa Kuni’nin Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’dan bir şahıstan 33 bin dolar değerinde 5 bin uyuşturucu hap ve yarım kilo kokaini aldığı ve Mehmet Uçar’dan KKTC’ye getirmesi için yardım istediğini belirtti.

Bayram, Mehmet Uçar’ın konu uyuşturucu maddeleri Mersin Taşucu’na zulalayıp, 7 Haziran-1 Ekim tarihleri arasında 7 kez 50’şer gram kokaini ve 130 hapı yine makatında KKTC’ye ithal ettiğini söyledi.

Kokain ve hapları ‘takoz’ içine zulaladılar

Polis çavuşu Mehmet Bayram, Eylül 2016 tarihinde Mustafa Kuni’nin adı tespit edilen iki kişi ve Mehmet Uçar ile birlikte iki adet tahta takoz alıp, arya ile oyarak zula haline getirdiğinin tespit edildiğini anlattı.

Bayram, 5 Eylül’de Mehmet Uçar’ın aranan iki şahıs ile birlikte Mersin Taşucu’ndan, 770 adet uyuşturucu hapı, Girne Turizm Limanı’ndan takoz içinde KKTC’ye ithal ettiklerini söyledi.

12 kilo eroini İngiltere’ye sokacaklardı

Mehmet Bayram, Eylül 2016’da Metin Kuşçu ve Mustafa Kuni’nin iki kişiden, kilosu 9 bin 250 Euro olan 12 kilo eroini almak için anlaştıklarını anlattı.

Bayram, Mustafa Kuni ve Metin Kuşçu’nun Gönyeli’de Ziraat Bankası’na giderek, tasarruflarındaki Türk parasını 13 bin 300 Euro’ya çevirdiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Bayram, 7 Ekim’de Mustafa Kuni’nin ikametgahında konu hapların KKTC’ye getirilmesinde kullanılan zula, arya ve yarım tahtanın emare alındığını belirtti.

Bayram, Türkiye polisi ile istişareye geçildiğini ve Mehmet Uçar’ın yönlendirmeleri ile 1 kilo 639 gram ağırlığındaki 4 bin 100 hap ve 48 gram kokainin ele geçirildiğini anımsattı.

Mehmet Uçar, suçlamaları kabul etti

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Mehmet Uçar’ın aleyhine getirilen tüm davaları kabul ettiğini, Mustafa Kuni’nin ise reddettiğini belirtti.

Mehmet Uçar’ın sabıkasız olduğunu, Mustafa Kuni’nin ise 2008 yılında işlediği uyuşturucu suçundan 2009 yılında 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığına dikkat çeken Bayram, yargılanmaktan kaçma ihtimalleri olan iki zanlının da tutuklu yargılanmasını talep etti.

Uçar ve Kuni cezaevine gönderildi

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Mehmet Uçar ve Mustafa Kuni’nin 3 ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak kalmasına emir verdi.

Yargıç Reynar, zanlı Metin Kuşçu’nun ise yurtdışına çıkışını yasaklayarak, iki kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0