istanbul manzara

Alperen’den sayı rekoru
159 okunma

Alperen’den sayı rekoru

ABONE OL
17 Ocak 2023 14:47
Alperen’den sayı rekoru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NBA’deki Türk oyunculardan Alperen Şengün, takımı kötü gitse de başarılı bir sezon bir sezon geçiriyor. Alperen, Los Angeles Lakers ile oynadıkları maçta 33 sayı atarak NBA’deki sayı rekorunu kırdı.

NBA’de Houston Rockets, LeBron Jamesli Los Angeles Lakers deplasmanına çıktı. Maça art arda 10 yenilgi ile çıkan Houston Rockets, son saniyeye kadar başa baş bir oyun sergiledi. Los Angeles Lakers, maçı 140-132 kazanmayı başardı.

Alperen Şengün ise 33 sayı atarak NBA kariyerindeki en yüksek rakama ulaştı. Milli basketbolcu, iki sayılık atışlarda yüzde 82, üç sayılık atışlarda ise yüzde yüz isabet ile oynadı.

15 de ribaund alan Alperen, maçı double-double yaparak tamamladı. Alperen Şengün ayrıca 40 sayı atan Lebron James’ten sonra maçın en skorer ikinci ismi oldu.

20 yaşındaki yıldız, istatistiklerine 6 asist, 4 de blok ekledi.

Alperen, Shaquille O’Neal’ı geçerek NBA tarihinde 30 sayı, 10 ribaund ve 5 asist istatistikleri yakalayan en genç pivot oldu.

Öte yandan, Doğu Konferansı’nda Boston Celtics’in deplasmanda Charlotte Hornets’i 130-118 yendiği maçta Jayson Tatum’dan sezon rekoru geldi.

Tatum, kaydettiği 51 sayı ile sezon rekoru kırdı. Tatum, kariyerinde 7. kez 50 sayı barajını geçmeyi başardı.Celtics, bu galibiyetle üst üste 7. maçından da galibiyet çıkarmış oldu.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0