istanbul manzara

Anastasiadis “Barışın Yolunu Bulalım!”  Başpiskopos II. Hrisostomos ”Rum Ordusunun Güçlenmesi Lazım”
  • Kibris Web Haber
  • Anastasiadis “Barışın Yolunu Bulalım!” Başpiskopos II. Hrisostomos ”Rum Ordusunun Güçlenmesi Lazım”
184 okunma

Anastasiadis “Barışın Yolunu Bulalım!” Başpiskopos II. Hrisostomos ”Rum Ordusunun Güçlenmesi Lazım”

ABONE OL
2 Ekim 2016 13:29
Anastasiadis “Barışın Yolunu Bulalım!”  Başpiskopos II. Hrisostomos ”Rum Ordusunun Güçlenmesi Lazım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü” sebebiyle yaptığı açıklamada, “barışa giden yolun bulunması için cesaret kuşanılması gerektiğini” söyledi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü” sebebiyle dün Güney Lefkoşa’da resmi askeri geçit töreni düzenlendiğini, törene Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ve diğer yetkililerin katıldıklarını yazdılar.

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in mesajında “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlık günü sebebiyle tüm Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türkleri kutladığını” belirtirken “barışa giden yolu bulmak için cesaret kuşanmalıyız” dediğini aktardı.

Anastasiadis mesajında ayrıca, “dönüşümle birlikte, tüm halkın, AB ve BM ilke ve değerlerine saygı gösteren çağdaş bir devlette birlikte, geçmişin her türlü ağırlığından uzakta yaşayacağı koşulların oluşacağı” iddiasında bulundu.

Anastasiadis: “Daha iyi günlere sadece barış yoluyla ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos ise, “tüm askerlerin çekilmesini ve garantilerin kaldırılmasını öngören bir çözüme ulaşılana kadar Kıbrıs’ın yanında olacakları” mesajını verdi.

Kammenos, “Kıbrıs’ın garantörlere ve arabuluculara ihtiyacı olmayan çağdaş bir AB ülkesi olduğunu” ifade etti.

Gazete, Rum siyasi partilerinin 1 Ekim sebebiyle yaptıkları açıklamalara da yer verdi.

Habere göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu “Türk işgalinden kurtulmanın ve birleşik bir vatanda yaşmamanın tek yolunun birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti’nin federal bir devlete dönüşmesi yoluyla olabileceğine inandığını” belirtti.

AKEL Polit Büro Üyesi Hristos Hristofidis ise, “Kıbrıs’ın kurtulması ve yeniden birleşmesi için ciddiyet, sorumluluk duygusu, olayların doğru değerlendirilmesi ve tarihten ders alınmasına ihtiyaç olduğunu” söyledi.

EDEK Başkanı Marinos Sizopulos “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin güçlendirilmesi gerektiği” mesajın verirken, Dayanışma Hareketi’nin açıklamasında ise “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamının öngörülmediği bir planı kabul etmeyecekleri” vurgulandı.

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos ise, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun sürekli güçlendirilmesi ve cumhuriyetin göz bebeği gibi korunması gerektiği mesajını verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0