istanbul manzara

Arabahmet Artık Rengarenk…
319 okunma

Arabahmet Artık Rengarenk…

ABONE OL
17 Ekim 2016 19:56
Arabahmet Artık Rengarenk…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

POST Araştırma Enstitüsü’nün (POST RI) girişimleriyle Lefkoşa’nın görsel sanat kültürünü zenginleştirerek, çoğulcu ve eleştirel bakış açısını gündelik yaşamlarımızda daha görünür hale getimek için başlattığı mural projesinde sona yaklaşıldı.

POST Araştırma Enstitüsü’nün organize ettiği ve Civic Space / Sivil Alan tarafından desteklenen proje kapsamında sanatçı Aslı Bolayır’ın danışmanlığında düzenlenen Dışavurumcu Sanat atölye (Expressive Art workshops) çalışmalarının ardından katılımcılar, Lefkoşa Arabahmet Mahallesi’ndeki Tanzimat Sokak’ta bulunan duvara ortak olarak alınan kararla nasıl bir çalışma yapılacağına karar verdiler.

Gerçek barışa ulaşmanın bireysel iç huzur kavramından geçtiği üzerine yoğunlaşan atölye çalışmalarının ardından, katılımcılar tamamen amatör bir ruhla ortak olarak kararlaştırılan duvar resmini Arabahmet bölgesinde çizmeye başladı. Yaklaşık 10 metrelik uzunluğunda bir duvara çizilmekte olan resmin, dünyadaki diğer örnekleri gibi bölgeye eleştirel bir soluk getirmesi bekleniyor.

POST Araştırma Enstitüsü’nün Arabahmet bölgesinin tarihi dokusu ve potansiyeline dikkat çekmek için başlatmayı düşündüğü geniş kapsamlı projenin başlangıç aktivitesi olarak kabul edilen Barış muralı projesinin bugün tamamlandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0