istanbul manzara

”Armağan Dinletener ile 5 Dakika’da 15 Soru” Köşesinin Bugünkü Konuğu; Fotoğraf Gönüllüsü ”A Emre Gürsev”
  • Kibris Web Haber
  • KIBRIS
  • ”Armağan Dinletener ile 5 Dakika’da 15 Soru” Köşesinin Bugünkü Konuğu; Fotoğraf Gönüllüsü ”A Emre Gürsev”
611 okunma

”Armağan Dinletener ile 5 Dakika’da 15 Soru” Köşesinin Bugünkü Konuğu; Fotoğraf Gönüllüsü ”A Emre Gürsev”

ABONE OL
23 Mart 2017 21:46
”Armağan Dinletener ile 5 Dakika’da 15 Soru” Köşesinin Bugünkü Konuğu; Fotoğraf Gönüllüsü ”A Emre Gürsev”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

”Armağan Dinletener ile 5 Dakika’da 15 Soru” Köşesinin Bugünkü Konuğu;
Fotoğraf Gönüllüsü, ”A Emre Gürsev’i” Tanıyalım…

İsim: A. Emre   Soyadı: Gürsev   Doğum Tarihi: 19.01.1975   Medeni Durumu: Bekar
Ünvanı: Fotoğrafçı   Yaşadığı Yer: Lefkoşa

1- Bize biraz kendinizden bahsedermisiniz?

1975 yılının ocak ayının 19’unda İstanbul’da dünyaya gelmişim. Çocukluk zamanlarım çeşitli ülkelerde geçtikten sonra tüm okul ve iş hayatım İstanbul’da geçti.
Hayatımda gurur duyduğum 17 yaşında bir oğlum var.
2009 yılında Kıbrıs’a yerleştim ve halen Lefkoşa’da yaşıyorum. Fotoğraf ile tanışıklığım çocukluğumda baban sayesinde başlamasına karşın, ilk makinem lise yıllarımda oldu. 2011 yılında ilk dijital makinamı aldım. 2012 yılının şubat aylarında Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği / KIFSAD ile tanıştım ve üyesi oldum. 2013 Ekim ayında sayman olarak dernek yönetiminde yer aldım. İki buçuk yıl kadar sürdüğüm görevime ve derneğe bir yıl kadar ara verdikten sonra geçtiğimiz yılsonu yine geri dönerek şubat ayından itibaren yeniden yönetimde görev aldım.
Derneğimizde öğrendiğimiz bilgiler sonrası bu işe gönül vermiş bir kişi olarak portre fotoğraflar çekmekteyim. Fotoğrafçı olarak adlandırılmanın ötesinde ben sonu gelmeyecek bir öğrenme süreci içerisinde görüyorum kendimi. Sonu olmayan bir yaratım ve bu yaratımların sunulması olarak fotoğraf sanatını kullanmaya çalışan birisiyim.

2- Hobileriniz, fobileriniz ve sizi tanımlayacak özelliklerinizi de öğrenmek istesek?

 En büyük hobim elbette ki fotoğraf. Edebiyat, kitap okumak, şiir okumak, çeşitli deneme yazıları, şiirler yazmak önde gelen hobilerimdir.
İnsancıl bir adamım, dolayısıyla bir insanı özellikle de hak etmeden kırmak bir fobi sayılırsa fobimdir. Doğruları yanlışları hayat felsefesine oturmuş düşünce yapım vardır. Sosyal demokrasiye inanan, hak, hukuk, adalet ve eşitliği savunan birisiyim.

3- En büyük hayaliniz ve gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz nelerdir?

 Hayallerin sonu yoktur. Hayaller yaşınıza, içinde bulunduğunuz konjonktürlere, bilgi düzeylerinize, tecrübelerinize göre şekillenir. Bu günkü hayaliniz bir süre sonra çeşitli etkenler ile hayaliniz olmakta çıkabilir. Bu sebeple en büyük hayalim olarak tanımlamak yerine hedefim kelimesini tercih ederim.
Şu anki hedefim canvas tarzında siyah beyaz olarak basılmış 50 farklı kadının 50 portresinin sergisini açmak. Bu konuda çalışmalarımı yapıyorum. Ancak fotoğraf sanatı maalesef ki maliyeti yüksek bir sanat. Bir de gerçek hayatımızda mesleğimi icra ettiğimden zaman sıkıntısı oluyor. Dilerim kısa sürede bu hedefime ulaşabilirim.

4- Herhangi bir kişinin en favori insanı mısınız ve nedeni nedir?

 Oğlum için favori insan olduğumu biliyorum. Onun dışında her hangi bir insan için favori birisi miyim bilemiyorum. Favori birisi olmak da benim için çok önemli değildir. Tüm yaşamım boyunca öğretilerimi, doğru bildiklerimi hep paylaştım. Değer veren aldı, vermeyen ise umursamadı. Tercih meselesi.

5- Hangi renk veya renkler sizi yansıtır?

 Fotoğraf ile uğraşan birisinin hayatı renklerdir. Renkler normal hayatımızın dışında bizler için çok farklı bir dünyadır. Açıktan koyuya, sıcak soğuğa bir çok farklı boyutu vardır renklerin. Tüm renklerin bir birleri ile uyumları, ilişkileri çok farklıdır. Kompozisyona göre kullanacağımız renkler değişir. Tonlama çok önemlidir.
Siyah beyaz tarzlardaki fotoğraflar beni çok çeker.
Özel hayatımda mavi tonlarda kıyafetleri tercih ederim.

6- Yalan söylemenin sizce uygun olduğu durumlar nelerdir? Beyaz yalan söyler misiniz, söylerseniz ne söylersiniz?

Yalanın hiç birisine inanmıyorum. Sonucu ne olursa olsun, ne bedel ödenecekse ödensin doğruyu söylemenin karakterli bir davranış olduğuna inanırım.

7- Hayatınızda aldığınız en iyi tavsiye?

 Aklıma direkt gelen bir tavsiye yok. Yapı gereği çok okumaya çalışan, insanları gözlemleyip dinleyen biriyim. Tüm bunları içimde damıtıp, özlerine ayırıp kendi tecrübelerim doğrultusunda kendi fikirlerimi oluşturarak kullanmayı tercih ederim.

8- Ulaşamadığınız biri ile tanışıp sohbet etme imkanınız olsaydı bu kim olurdu? Ondan neler öğrenmek isterdiniz?

 ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK…
Sanırım başka söze gerek yoktur. Ondan öğreneceklerinizin bir sınırı olduğunu düşünmüyorum.

9- KKTC’de nelerin değişmesini isterdiniz?

 Bu sorunun o kadar çok cevabı var ki. Sanırım en başında şundan dolayı utanıyorum diyeceklerimizden başlamalı değişimler.

10- Hayatta en tahammül edemediğiniz ve en çok takdir ettiğiniz şeyler nelerdir?

 Hak, hukuk, adalet, dürüstlük dışı, saygısızlık barındıran olguları sevmiyorum. Bir insan kendini haddini bilmeli. Bilmemenin ayıp olmadığını ama öğrenmemenin ayıp olduğunu idrak edebilmeli. Kibir ve küstahlık dayanamadığım davranışlarıdır.
Yalan ile ilgili sorunuza verdiğim cevaptaki gibi, sonucu ne olursa olsun doğrudan kaçmayan kişileri, bilgi düzeyi ve yaşı ne olursa olsun bilmediğini sorabilen insanları, hakkı olanın hakkını verebilenleri çok taktir ederim.

11- Kendinizi üç kelimeyle anlatın desem?

Üç kelime olur mu bilmem ama şöyle söyleyebilirim. Sevgiye sonsuz inanan, kati samimiyeti doğru bulan, ölünceye kadar öğrenme sürecinde olan basit bir insanım.

12- En son hangi sinema filmini izleyip, hangi kitabı okudunuz?

 Zülfü Livaneli ‘’ Serenat ‘’ kitabını okudum. Uzun zamandır sinemaya gitmiyorum. Sinemanın yalnız gidilecek bir yer olmadığını, sevdiğiniz insan/insanlarınız ile paylaşacağınız bir şey olduğunu düşünüyorum.

13- Burcunuz nedir? Ve sizce burcunuzun özelliklerini taşıyor musunuz?

 Burcum oğlak, ama burçlardan anlamam. Realist bir insanım.

14- Desteklediğiniz Futbol takımı hangisidir? ve tuttuğunuz takımı takip edip, maçlarını izliyor musunuz?

 Çocukluk ve gençlik yıllarımda ilgiliydim. Fenerbahçe’ye sempatim var. Ancak günümüzde her yere sirayet eden kapitalizm futbola da bulaştı. Adil maçların yapıldığına inanmıyorum. Bu sebeple futbol ile aram yok, takip etmiyorum.

15- Son olarak, internet gazetesi; kibrisgercek.com ve ”Armağan’la 5 Dakikada 15 Soru” Hakkında ki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

 Emekleriniz, gösterdiğiniz ilgi, nezaketiniz ilk yaklaşımda hissettiğim duyguydu. Bu fırsatı tanıdığınız için size ve diğer emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla.

 

Fotoğraf Gönüllüsü, Sevgili; ”A Emre Gürsev’e”…

”Armağan Dinletener ile 5 Dakika’da 15 Soru” Köşesinin,
hazırladığı soruları, büyük bir zevk ve titizlikle cevap verip, katıldığı için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

 

 

 

''Armağan Dinletener ile 5 Dakika'da 15 Soru''
 Bir ''Kıbrıs Gerçek'' Köşesidir.
 Tüm hakları saklıdır. ®

''Kıbrıs Gerçek''
 Genel Yayın Yönetmeni
 ve
 Magazin Müdürü
 Armağan Dinletener
 Tel: 0533 830 3783
 e-mail: info@kibrisgercek.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0