DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20768531.32048%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Astsubay Kardeşler  Fetö den Tutuklandı

Astsubay Kardeşler Fetö den Tutuklandı

ABONE OL
15 Ağustos 2017 10:09
Astsubay Kardeşler  Fetö den Tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

stsubay kardeşler Adem ve Ahmet Bilgen Maraş’ta boş bir arazideki kuyuya kitap atarken görüntülendi. Kuyudan çıkan kitapların FETÖ Lideri Fetullah Gülen’e ait olduğu ortaya çıkınca Bilgen kardeşler tutuklandı

Devrim DEMİR

Gazimağusa Maraş bölgesinde, boş bir arazide bulunan kuyuya bir çok kitap atarken görgü tanığı iki kişi tarafından polise ihbar edilen Astsubay Ahmet Bilgen ve Adem Bilgen tutuklandı.

Polis, görgü tanıklarının ihbarı üzerine kuyuda yaptığı aramada terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in kaleme almış olduğu “Dua Mecmuası” isimli kitap ile Zaman gazetesi yayınlarını içeren ve terör örgütü propagandası yapan 14 adet kitap ele geçirdi.

Çekilen fotoğraflardan araç plakasından aynı gece tespit edilen Ahmet Bilgen’in evinde, flash bellek, masa üstü bilgisayar kasası ve zanlının zimmetinde bulundurması gereken miktardan fazla sayıda olan 10 adet mermi tespit etti.

Adem Bilgen’in aracında ve evinde yapılan aramada ise 2 adet FETÖ propagandası yapan kitap, zimmetinde bulundurması gerekenden fazla sayıda 7 adet canlı mermi, bilgisayar, dahili bellek ve cep telefonunu bulundu.

Yapılan sorgulamada suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, dün tutukluluk talebiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kuyuya kitap atarken fotoğrafları çekildi

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube2de görevli Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 13 Ağustos tarihinde saat 16.30 sıralarında polise gelen ihbar üzerine, Maraş bölgesinde bulunan Piyale Paşa mahallesine gittiklerini anlattı.

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, bölgede bulunan 2görgü tanığının ifadesi doğrultusunda, arazi içinde bulunan kuyuya 2 erkek şahıs tarafından kitaplar atıldığını ve görüntülendiklerini söyledi.

Dalkıran, görüntülerde 2 erkek şahsın beyaz renk aracın bagajında bazı kitapları çıkarıp kuyuya attıkları ve görgü tanıklarını fark eden zanlıların olay yerinden uzaklaştıklarını kaydetti.

Kitapları itfaiye çıkardı

Olayı Gazimağusa İtfaiye Şubesi’ne aktardıklarını ve olay yerine gelen bir ekibin kuyuya inerek terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in kaleme almış olduğu “Dua Mecmuası” isimli kitap ile Zaman gazetesi yayınlarını içeren ve terör örgütü propagandası yapan 14 adet kitabı kuyudan çıkardığını anlatan Dalkıran, konu araç plakasından yapılan inceleme sonucunda da aracın mahkeme huzurunda bulunan zanlı Adem Bilgen’e ait olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Mermiler dikkat çekti

Adem Bilgen’in evine gidildiğini ve ev içerisinde arama yapıldığını belirten Dalkıran, evde bulunan flash bellek, masa üstü bilgisayar kasası ve zanlının zimmetinde bulundurması gereken miktardan fazla sayıda olan 10 adet merminin emare olarak alındığını ifade etti.

Zanlı Ahmet Bilgen’in de aracı ile birlikte zanlı  Adem Bilgen’in evine geldiğini anlatan Dalkıran, bu araçta yapılan aramada da 2 adet FETÖ propagandası yapan kitap ele geçirdiklerini söyledi.

Ahmet Bilgen’in evinde yapılan aramada da zimmetinde bulundurması gerekenden fazla sayıda bulmuş oldukları 7 adet canlı mermiye emare olarak el koyduklarını belirten Dalkıran, yine ev içerisinden bilgisayar, dahili bellek ve cep telefonunun emare olarak alındığını ifade etti.

Kuyuya taş attıklarını iddia ettiler

Dalkıran, zanlıların poliste gönüllü ifade vererek olay yerine gittiklerini kabul ettiklerini ancak kuyuya kitap atmadıklarını savunduklarını ve zanlı 2 Ahmet Bilgen’in kayın validesine ait olduğunu iddia ettikleri arazi içerisinde bulunan kuyuda su olup olmadığını anlamak amacı ile taş attıklarını ileri sürdüklerini söyledi.

Soruşturmanın henüz yeni başladığını ve alınacak olan ifadelerin olduğunu, emarelerin incelemeye gönderileceğini belirten Dalkıran, soruşturma maksatlı 3’er gün tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.