Balkon Fareleri İçin Parmak İzi Sonucu Bekleniyor

Balkondan atlayıp pencereden girdikleri komşu daireden laptop çaldıkları ileri sürülen Utku Özdemir, Zeynep Hazal Şenel ve Omar Mohammed Ataya El Shaeir aleyhine 3’er gün ek tutukluluk emri temin edildi. Kamera kayıtlarının incelenmesi ve beklenen parmak izi sonuçlarının temini için süre alınan mahkemede verilen emir sonrası, zanlı Zeynep Hazal Şenel, gözyaşlarına hakim olamadı ve hıçkıra hıçkıra ağlayarak polis gözetiminde müdürlükteki hücrelere götürüldü…

Gazimağusa'da balkonundan atlayıp pencereden girdikleri komşu daire içerisinde muhafaza edilen bin 500 TL değerindeki iki diz üstü bilgisayarı sirkat ettiği düşünülen Utku Özdemir, Zeynep Hazal Şenel ve Omar Mohammed Ataya El Shaeir, dün ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı ve aleyhlerine mahkemeden 3’er gün daha tutukluluk emri aldı. Tanık polis apartmandaki kamera kayıtlarını inceleyeceğini ve laptopu parmak izi incelemesi için ilgili laboratuara gönderdiğini söyledi.

Verilen emir sonrası kadın zanlı Zeynep Hazal Şenel, gözyaşlarına hakim olamadı ve hıçkıra hıçkıra ağlayarak polis gözetiminde müdürlükteki hücrelere götürüldü.

Süreye ihtiyaç var

Dünkü ek tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görev yapan polis memuru Mehmet Keleş'i tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Mehmet Keleş, 7 Ekim 2016'da, Ekener 1 Apartmanı Daire 7’den sirkat edilen laptoplarla ilgili yaptığı soruşturmasını mahkemeye aktardı ve şüphe üzerine zanlıların evinde yaptığı aramada sirkat edilen laptopları pilsiz vaziyette bulup emare aldığını anlattı.

Tanık polis konu apartmandaki kamera kayıtlarını inceleyeceğini belirttikten sonra, laptopu da parmak izi incelemesi için ilgili laboratuara gönderdiğini söyledi ve mahkemeden tahkikatını tamamlamak için süre talep etti.

Mahkeme Yargıcı Hazal Hacımulla, tüm çabalara rağmen tahkikatın tamamlanmadığına bulgu yaptı ve zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.