DOLAR 32,4831 0.06%
EURO 34,8776 0.05%
ALTIN 2.433,01-0,07
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

04:18

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Başkası Almasın Diye Almış!

Başkası Almasın Diye Almış!

ABONE OL
25 Temmuz 2018 15:44
Başkası Almasın Diye Almış!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bafra Halk Plajı’nda, dün sabah saat 06.30’da denize giren Raşit Hacıbey tarafından bir çanta içerisinde bırakılan 200 Sterlin, 60 Euro ve 220 TL nakit parayı çaldığı öne sürülen 31 yaşındaki Ufuk Aslan polis tarafından tutuklandı.

Polise gönüllü ifade veren zanlı Ufuk Aslan, mahkemede, parayı başka biri almasın diye aldığını, kendisinin aldığının anlaşılması için de güvenlik kamerası önüne giderek el salladığını söyledi.

Aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlanan zanlı, teminat maksatlı dün İskele’de mahkeme huzuruna çıkarıldı.

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ahmet Köse’yi tanık olarak dinletti.

Tanık polis Ahmet Köse, zanlının, 23 Temmuz 2018 tarihinde, saat 06.30’da, Bafra’da, Mehmetçik Belediyesi’ne ait plajda, Raşit Hacıbey’in, cankurtaran kulübesinin altına bıraktığı çanta içerisinde bulunan 200 Sterlin, 60 Euro ve 220 TL nakit parayı, Hacıbey, denizde olduğu sırada çaldığını söyledi.

Zanlının aynı gün tespit edilip tutuklandığını kaydeden polis memuru, suçunu itiraf ettiğini öne sürdü.

Ahmet Köse, söz konusu nakit paraların zanlının üzerinde bulunduğunu dile getirdi. Zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini belirten Köse, KKTC’de çalışma izni ile bulunan zanlının, uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı, “Sabah 06.30’da plajda kimse yoktu. Orada beni herkes tanıyor. Parayı kimse almasın diye aldım. Daha sonra geçip kamera önünde el salladım. Lefkoşa’ya gittim. Kontörüm olmadığı için polisi arayamadım” diyerek, kendini savundu.

Yargıç Umut İnan, zanlının, 2 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2 kefilin lehine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emretti.

Umut İnan ayrıca, zanlının, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak, KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.

Yargıç, zanlının söz konusu şartları yerine getirememesi halinde yargılanmaya başlayıncaya kadar 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini emretti.

Ahmet İLKTAÇ

Kaynak:  Kıbrıs Gazetesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.