istanbul manzara

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst 4.5G, 3’üncü operatör ile gelecek
  • Kibris Web Haber
  • KIBRIS
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst 4.5G, 3’üncü operatör ile gelecek
2449 okunma

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst 4.5G, 3’üncü operatör ile gelecek

ABONE OL
10 Ağustos 2017 12:53
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst 4.5G, 3’üncü operatör ile gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Telekomünikasyon Dairesi’nin yeniden yapılandırılmasının, üçüncü bir GSM operatörü ile gerçekleşeceğini ifade etti

Ali CANSU

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Telekomünikasyon Dairesi’nin yeniden yapılandırılmasının, üçüncü bir GSM operatörü ile gerçekleşeceğini söyledi; “4.5G, 3’ncü operatör ile gelecek” dedi.

Dürüst, “GSM’de, 4.5G için ihaleye çıkma yetkisi Bakanlar Kurulu’ndan alındı. Şu anda biz, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’na talimat verdiğimiz andan itibaren ihaleye çıkılacak durumdadır” şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmaların ve eğilimin, 4.5 G’nin, üçüncü operatör ile birlikte olması yönünde olduğunu ifade eden Dürüst, “Bu kararlar, bir hükümet politikası ile verilecek kararlardır. Ben tek başıma bu kararları veremem. Eğer bir adım atılıyor ise bunun hükümet ile birlikte adım atıldığını herkes bilmelidir” ifadesini kullandı.

Bakan Dürüst, Özelleştirme Kurulu’nun, Para, Kambiyo ve İnkişaf Dairesi bünyesindeki bir yapı olduğunu belirterek, “Teknik yönden ve ilgili bakanlık olarak çalışmalar bizim üzerimizden yürütülecektir” dedi.

“Şeffaf olacağız toplum ne yaptığımızı bilecek”

Ülkemize üçüncü bir GSM operatörünün gelmesi için zaman zaman bazı firmaların gelip bilgi aldıklarını ifade eden Dürüst, “Mevcut operatörlerin de talepleri olur mu bilmiyorum ama biz mutlaka görev süremiz içerisinde bunu gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Gerek telekomünikasyon, gerekse limanlar konusunda çalışmaların sürdüğünü söyleyen Dürüst, şöyle dedi:

“Biz bu konuda Türkiye’de 3-4 tane örnek teşkil edecek liman hakkında nasıl yapıldığına dair bilgiler aldık. Bizler burada Amerika’yı yeniden keşfedecek noktada değiliz. Örneklere bakarak en güzel yönlerini alıp hatasız bir şekilde yapılacak. Ancak, ne yaparsak yapalım şefaff bir şekilde yapacağız. Toplum ne yaptığımızı bilecek ve sorgulamaya açık hiçbir unsur bırakmayacağız”.

GSM’de numara taşıma aralıkta devrede

Dürüst, cep telefonu (GSM) sektöründe numara taşıma tüzüğünü geçirdiklerini, şu anda Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun numara taşımanın ihalesini gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu yılın aralık ayına kadar numara taşımanın devreye gireceğini ifade eden Dürüst, “Numara taşıma tüzüğü, rekabeti getirecek ve kısmen ucuzlama getirecek. Çünkü iki operatör de birbirinin müşterisini almaya çalışacaktır. Bunların bu rekabetinin tatlı olmasını, kalite ve ucuzlamayı getirmesini arzu etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Fiyatların diğer ülkelere göre yüksek olmasının birkaç nedeni olduğunu anlatan Dürüst, “Ancak, gönül arzu eder ki fiyatlar daha düşük olsun. Hükümet bu konuyu zaman zaman ele alıyor. Ne olursa olsun, üçüncü bir operatör gelirse fiyatların ucuzlamasında en büyük desteği oradan yapacağız” dedi.

Telefon Dairesi’nin yasal düzenlemeleri sürüyor

Telekomünikasyon ile alakalı yeniden yapılandırma çalışmalarına başlandığını, Telekomünikasyon Dairesi’nin yeniden yapılandırılmasının ve 4.5G ile ilgili kararların Bakanlar Kurulu’ndan üç- dört ay önce geçtiğine dikkat çeken Dürüst, üzerinde çalışılan birkaç yasal düzenlemenin tamamlanması halinde bunun kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Telekomünikasyon alanındaki çalışmaları, ilgili bakan olarak yeterli bulmadığını anlatan Dürüst, bu alana yıllardır yeterli yatırım yapılmadığına da dikkat çekti.

Fiber altyapısı, yap- işlet-devret modelinde olabilir

Değişen dünya konjonktüründe vatandaşların Amerika ve diğer dünya ülkeleri ile evinde görüntülü konuştuğunu anlatan Dürüst, internet hizmetlerinde yavaşladığına yönelik kendisine zaman zaman şikâyetler geldiğini kaydetti.

Bugün sadece öğrenci nüfusunun 95 binlere geldiğini ve kısa bir süre sonra 100 bini aşacağını ifade eden Dürüst, “Böyle bir noktada bizim nerede olduğumuzu herkes değerlendirecektir. Ülkeye gelen turistler de bu hizmeti alıyor. Buradaki ağların başta fiber olmak kaydı ile alt yapı çalışmalarının güçlendirilmesi gerekir. Bunu yapacak gücümüz yok ise yap- işlet- devret modelleri ile yapacağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0