DOLAR 32,4874 0.09%
EURO 34,9301 0.45%
ALTIN 2.430,46-0,32
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Basın Örgütleri Nur Nadir’in Bir Basın Mensubuna Yönelik “Hakaretlerine Karşı” Yasal Yola Başvurdular
  • Kibris Web Haber
  • Genel
  • Basın Örgütleri Nur Nadir’in Bir Basın Mensubuna Yönelik “Hakaretlerine Karşı” Yasal Yola Başvurdular

Basın Örgütleri Nur Nadir’in Bir Basın Mensubuna Yönelik “Hakaretlerine Karşı” Yasal Yola Başvurdular

ABONE OL
25 Şubat 2021 17:34
Basın Örgütleri Nur Nadir’in Bir Basın Mensubuna Yönelik “Hakaretlerine Karşı” Yasal Yola Başvurdular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Medya Kurumu Kurucu Başkanı Asil Nadir’in eşi Nur Nadir, sarf ettiği sözler nedeniyle basın örgütlerinin hedefi haline geldi.

Basın-sen ve Gazeteciler Birliği Nur Nadir’e tepki gösterdi.

Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) Başkanı Ali Kişmir, Kıbrıs Medya Grubu Kurucu Başkan Yardımcısı Nur Nadir’in bir basın mensubuna yönelik “hakaretlerine karşı” yasal işlem başlattıklarını duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Kişmir, “Sahibi olduğu gazeteyi ve televizyonu kişisel hırsları ile egosunu tatmin etmek için kullanan Nur Nadir hadsizliklerine bir yenisini daha ekledi. Sağlık Bakanlığı’nda basın danışmanı olarak görev yapan Gizem Özgeç’e ağza alınmayacak hakaretler yağdıran malum zat, yalana başvurmaktan da geri kalmadı. Kendini dünyanın merkezi olarak görecek kadar ileri giden Nadir, esasen kendisinin alay konusu haline dönüştüğünü fark edememesi, yönettiği medya kuruluşu için hem üzücü hem de utanç vericidir.” iddiasında bulundu.

Nadir’in onlarca emekçinin hakkını gasp ettiğini, tehdit ve şantajla emekçilere baskı uyguladığını, devletten katkı payı alabilmek için sarı sendika kurdurttuğunu, mevcut hükümetten yana tavır belirleyerek, düzenden nemalanmaya çalıştığını iddia eden Kişmir, “hakaretlerine katlanacak ve suskun kalacak değiliz.” ifadelerini kullandı.

Nur Nadir’in son yaptığı hakaretlere yönelik gerekli yasal işlemi başlattıklarını kaydeden Kişmir, “Birçok kez açtığımız davaları kaybetmesine rağmen, doğruyu bulacak yetiyi gösteremeyen bu zatın, yine kaybedeceği bu davadan sonra, ahlaklı ve etik yorumlarda bulunacağını beklememekteyiz. Ancak bizlerin, bu kişilere ahlaklı olmayı öğretmek, sorumluluğumuzdur.” dedi.

Kişmir açıklamasında, “O nedenle kontrolünü kaybetmiş olan Nur Nadir’e ve Asil Nadir’e son kez uyarıda bulunuyoruz. Eğer bu şekilde ahlaki değerlerden yoksun tavırlarınız devam ederse, sizleri ahlaki çizgiye getirmekten çekinmeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Yönettiğiniz basın kuruluşu babanızın çiftliği olabilir ancak basın camiasının tamamı babanızın çiftliği değildir. İstediğiniz gibi konuşup istediğiniz gibi yazmak haddinize değildir. Şımarık çocuklar gibi sürekli insanları aşağılamanıza izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Basın camiası “Nur Nadir’in babasının çiftliği” değildir!
Gazeteciler Birliği’nin yaptığı açıklama şöyle:

Sahibi olduğu gazeteyi ve televizyonu insanların özel hayatına girerek hakaret etmek için kullanmaktan çekinmeyen Kıbrıs Medya Grubu Kurucu Başkan Yardımcısı Nur Nadir’in, Sağlık Bakanlığı’nda Basın Danışmanı olarak görev yapan ve pandemi döneminde Bakanlık ile Gazeteciler arasında kilit noktada görev alan meslektaşımız Gizem Özgeç’e canlı yayında yapmış olduğu hakaretleri Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği olarak kınıyoruz.

Kurumunda yaşanan emek sömürüsüne ve onlarca hak ihlaline rağmen utanmadan basın emekçilerini yayınlarında hedef gösteren bu şahsın özel hayatın gizliliğini ihlal ederek kişilere saldırması ve bunu defalarca kez yapması kesinlikle kabul edilemez.

Sahibi olduğu kurumda insanların özel hayatlarını hedef alarak açıklamalar yapmaya alışkın olan Nur Nadir’in insanları hedef alan destursuz açıklamaları ne ilk ne de sondur.

Özgür basına, üyemize ve birliğimize karşı eleştiri sınırlarını aşar şekilde, tehditkâr ve saygısızca saldırılar yapmaktan geri durmayan Nur Nadir’e bu tür saldırıların bir hukuk devletinde kabul edilemez olduğunu hatırlatır, özellikle kadın meslektaşlarımıza karşı yapmış olduğu sözlü saldırıyı şiddetle kınadığımızı bildiririz.

Babasının çiftliği gibi yönettiği kurumunda istediği gibi konuşma ve insanlara hakaret etme hakkını kendisinde gören, Sahibi olduğu gazeteyi ve televizyonu kişisel hırslarını ve egosunu tatmin etmek için kullanan Nur Nadir’i kınar, basın camiasının “Onun babasının çiftliği olmadığını” hatırlatırız.

KTGB Yönetim Kurulu olarak üyelerimize ve onların haklarına karşı yapılan her türlü saldırı ve tehdidin karşısında olduğumuzu bir kez daha belirtir, gerekli yasal mücadelenin verilmesi için girişim başlatacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.