DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20761031.46294%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Bengihan: Büyük çaplı orman yangınlarından hala ders çıkarılmadı

Bengihan: Büyük çaplı orman yangınlarından hala ders çıkarılmadı

ABONE OL
18 Mayıs 2020 12:44
Bengihan: Büyük çaplı orman yangınlarından hala ders çıkarılmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KTAMS Başkanı Güven Bengihan yaptığı açıklamada  büyük çaplı orman yangınlarından hala ders çıkarılmadığını, her defasında ayni sözlerin söylendiği fakat icraata gelince elle tutulur hiçbir şey yapılmadığının ortada olduğunu söyledi. Bengihan’ın açıklaması şöyle;

KKTC’nin en güzel ormanlık  alanlarından biri olan Tepebaşı, Kalkanlı bölgesinde çıkan yangın hepimizin canını yakmıştır.

Her yıl sıcakların artmasıyla birlikte yaşanan yangınlardan, özellikle büyük çaplı orman yangınlarından hala ders çıkarılmadığı, her defasında ayni sözlerin söylendiği fakat icraata gelince elle tutulur hiçbir şey yapılmadığı ortadadır.

Orman yangınları ile mücadelede en önemli unsur olan yangın helikopteri alınması konusu  yaşanan her yangın sonrasında gündeme gelmekte, fakat ne yazık ki kısa sürede unutulmaktadır. “KKTC’yi kurduk ve sonsuza  dek yaşatacağız” diye övünenler ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımızın yok olmasını önlemek adına  bir yangın helikopterinin alınmasını hala öncelikleri arasına almaması düşündürücüdür.

Ülkemizin en önemli  doğal zenginliği olan ormanlarımızın korunması için bu ülkede yaşayan her bireye de  sorumluluk düşmektedir. En küçük bir ihmal, çok uzun yıllarda yetişen ormanlarımızın bir anda yok olmasına neden olmaktadır.

Gerek bireyler gerekse yönetenler olarak herkesin sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde sadece ağlamakla kaybedeceğimiz ormanlarımızı geri getiremeyeceğiz.

Her yaşanan yangın felaketinden sonra ayni şeyleri söylemekten, yazmaktan usandık. Çok geç olsa da yangın helikopteri alınması konusunda  Hükümetten acilen somut adım bekliyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.