DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20741080.77542%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Benter’in Kalbi  Baskılara Dayanamadı

Benter’in Kalbi Baskılara Dayanamadı

ABONE OL
1 Mart 2017 11:34
Benter’in Kalbi  Baskılara Dayanamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter’in neden kalp rahatsızlığı geçirerek yoğun bakıma girdiğinin perde arkası aralanıyor.   Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter hükümetin Çıkarma Plajı ile ilgili uyguladığı yoğun baskılar sonrasında yaşadığı stress sonucu rahatızlandı. Baskılara uzun süre boyun eğmeyen Benter’e hükümet tüm imkanlarını kullanarak vakıf arazisi de olan Çıkarma Plajı’nın özel bir işletmeye verilmesini istedi. Hem bankacılık, finans, akaryakıt alanlarıında, hem de altın ve mücevher alanında işletmeleri olan söz konusu özel işletmeye bu vakıf arazisinin verilmesinin doğru olmadığını ısrarla ortaya koyan Benter hükümetin baskıları sonucu kalbinde sorun yaşadı. Lefkoşa’da üç gün boyunca yoğun bakımda tutulan Benter daha sonra Türkiye’den gelen ambulans uçakla İstanbul’a götürüldü. Benter’in kalbinde ritm bozukluğu olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Çıkarma Plajı ile ilgili yaşanan olaydan kısa bir süre önce ise hükümet yine Benter üzerinde yoğun baskılar uygulayarak Girne’de denize sıfır 20 dönümlük bir vakıf arazisinin Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir üniversiteye verilmesini istedi. Benter ile hükümet arasında yaşanan gerilim sırasında Hükümet Benter’i görevden almakla da tehdit etti. Hatta bu konuda girişimde de bulundu. Ancak bu girişimini sonuçlandıramadı. Benter hükümetin bu talebini göğüsledi ve vakıf arazisinin verilmesini engelledi. Vakıfların gerçek amacına uygun olarak kullanılması için hükümetle büyük sorunlar yaşamak zorunda kalan İbrahim Benter, Vakıflar İdaresi’ne siyaetin girmemesi ve buranın siyasilerin çiftliği gibi kullanılmasını engellemek için bugüne kadar büyük bir mücadele verdi.

Kaynak:Haber Kibris

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.