DOLAR 32,3811 -0.21%
EURO 34,8416 0.18%
ALTIN 2.441,610,14
BITCOIN 2041765-1.30395%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Beyanı Değiştirmek için baskı yaptılar

Beyanı Değiştirmek için baskı yaptılar

ABONE OL
28 Ocak 2019 10:34
Beyanı Değiştirmek için baskı yaptılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

[responsivevoice voice=”Turkish Female” buttontext=”sesli dinle”]

Lefkoşa’da Haziran 2018 tarihinde meydana gelen ci nsel te cavüz davası ile ilgili olarak tutuklu bulunan sa nık Mürsel Aydın aleyhindeki şikayeti geri çekmesi için şi kayetçi E.G’ye, sanığın babası zanlı Faruk Aydın ile kardeşi za nlı Bünyamin Aydın’ın baskı uyguladığı ve yalan beyanda bulunmaya zorladıkları gerekçesi ile yapılan şi kayet üzerine Faruk Aydın ve Bünyamin Aydın tu tuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şehadet veren polis memuru Hüseyin Ergüleç, olayla ilgili bulguları aktardı.

Başsavcılığa “olay te cavüz değil” belgesi göndertildi

Ergüleç, 2019 yılı Ocak ayı içerisinde Lefkoşa A ğır Ce za Mahkemesi’nde görülmekte olan ci nsel te cavüz meselesi ile ilgili olarak sanık Mürsel Aydın’ın şik âyetçisi olan E.G’nin şi kâyetini geri çekmesi amacı ile Türkiye’de yaşayan sanığın babası Faruk Aydın ve kardeşi Bünyamin Aydın’ın, tec avüz olayından dolayı ce zaevinde hükümsüz tu tuklu bulunan Mürsel Aydın’ın hasta olduğunu ve tedavi olamadığını, davanın daha fazla uzamaması amacı ile şik âyetini geri çekmesi yönünde telkinde bulunarak, bu konuda yazılmış bir belgeyi, E.G aracılığı ile KKTC Baş savcılığına verilmesini sağladıklarını söyledi.

Belgede, olayın bir te cavüz olmadığı belirtilirken, za nlıların suç unun yalan ifade vermeye veya doğru söylememeye teşvik etme olduğu belirtildi.

“Telefon kayıtları incelenecek”

Polis cez aevinde sanık ile zanlılar arasındaki telefon görüşme kayıtlarının alınacağını ayrıca E.G ile yapmış oldukları telefon görüşme dökümlerinin alınacağını belirtti.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu zanlıların soruşturma maksatlı lehlerine veya aleyhlerine olabilecek tüm olguların toplanması için bir gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.


[/responsivevoice]

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.