DOLAR 32,5171 0.22%
EURO 34,8831 0.35%
ALTIN 2.442,310,16
BITCOIN 2055141-0.54364%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Bilim Yine Kumarhanelere Dokunmadı!

Bilim Yine Kumarhanelere Dokunmadı!

ABONE OL
5 Ocak 2021 12:45
Bilim Yine Kumarhanelere Dokunmadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun almış olduğu yeni kararlar açıklandı. Daha önce alınan birçok kararın uzatıldığı açıklanırken, özellikle yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağının olduğu saatlerde kumarhanelerde kalabalık kitlelerin yaptığı kutlama görüntülerinin kamuoyuna yansımasıyla kumarhanelerin kapatılmamasına karşı vatandaşlar tarafından büyük tepkilerin gösterildiği süreçte toplanan Üst Kurulun, tüm mekanların aynı şekilde gece 22:00’dan sonra kapatılması kararının devam etmesi yönünde karar üretirken kumarhanelerle ilgili kapatma kararı uygulanmamaması toplumda büyük tepkilere yol açtı!

Güneyde sağlık hizmeti alan kişilere karantina uygulanmayacağını açıklayan kurul, bu kişilerden sadece PCR test sonucu talep edileceğini duyurdu. Güneyde okuyan veya çalışan kişilerin ise 10 Ocak tarihine kadar güneye geçmeleri durumunda dönüşte karantinaya tabi tutulacakları açıklandı. Bir önceki toplantıda alınan çoğu kararı 10 Ocak tarihine kadar uzatan kurul, elzem görev yapan sağlık çalışanları ve polislerin kendilerini korumalarının elzem olduğunun altını çizdi.

Öte yandan yılbaşı gecesi kamuoyuna yansıyan ve büyük tepki çeken kumarhane görüntüleri üzerine bugün mecliste konuşma yapan Sağlık Bakanı Ali Pilli, “Kıbrıslıların kumarhaneye gideceğini tahmin etmemiştik” açıklamasında bulundu. Bilindiği üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının halihazırda kumarhaneye girmeleri yasak!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.