DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047134-1.51713%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Birbirlerini suçladılar

Birbirlerini suçladılar

ABONE OL
1 Aralık 2018 12:56
Birbirlerini suçladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuyumcunun ihbarı üzerine Lefkoşa Terminal bölgesinde kovalamaca sonucu üzerlerinde Ozanköy’de bir evden çalınan altınlarla yakalanan Devrim Akar ve Özcan Arslan 3 gün tutuklu kalacak.

Doğanköy’de 23 Kasım tarihinde 57 yaşındaki İ.K., isimli kadının evine yatak odası balkonundan gizlice girerek çok sayıda ziynet eşyasını çalan zanlılar Devrim Akar ve Özcan Arslan çalıntı ziynet eşyaları önceki gün Lefkoşa’da satmak isterken yakayı ele verdi.

Havadis’in edindiği bilgide, tanınmış bir kuyumcuya giderek ellerindeki altınları satmak isteyen iki zanlının tavırlarından şüphelenen kuyumcu zanlıları oyalayarak polise bilgi verdi.

Kuyumcuda uzun süre bekletilen zanlılar şüphelenince hava almak bahanesi ile çıktıkları kuyumcudan yürüyerek uzaklaşınca polisin geldiğini gördü.

Terminal içinde koşarak gözden kaybolmaya çalışan Akar ve Arslan, Lefkoşa Cürümleri Önleme Şubesinde görevli bir grup polis tarafından yakalandı.

Suçüstü tutuklanan zanlıların üzerinde polis olay yerinde arama yaptı. Devrim Akar’ın üzerinde 3 adet altın bilezik, Özcan Arslan’ın üzerinde bir adet 18 ayar taşlı pırlanta kolye emare olarak alındı.

 

Girne Polis Müdürlüğü’ne teslim edildiler

Zanlıların tasarruflarında bulunan ziynet eşyaların, 23 Kasım tarihinde Doğanköy’de meydana gelen hırsızlıkla alakalı olduğunun anlaşılması üzerine yapılan soruşturmanın ardından Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube ekiplerine teslim edilen zanlılar, dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek soruşturma amaçlı üçer gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

 

Üzerlerinden altın çıktı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Soyel, zanlılar Devrim Akar ve Özcan Arslan’ın “Ev açma” ve “İkametgâhtan sirkat” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Hüseyin Soyel, Doğanköy’de 23 Kasım tarihinde saat 09.30-21.00 saatleri arasında İ.K., isimli kadının evinde hırsızlık meydana geldiğini ve soruşturma başlatıldığını söyledi.

Yapılan soruşturma esnasında zanlıların, önceki gün Lefkoşa’da bir kuyumcu dükkânına giderek tasarruflarındaki çalıntı ziynet eşyalarını çalmak istedikleri esnada polisin olay yerine gelmesi ile kaçmak isterken yakalandıklarını kaydetti.

Akar ve Arslan’ın yakalandıkları esnada üzerlerinde arama yapıldığını kaydeden Soyel, Devrim Akar’ın üzerinde 3 adet altın bilezik, Özcan Arslan’ın üzerinde ise bir adet 18 ayar taşlı pırlanta kolye tespit edildiğini kaydetti.

 

İfadeleri çelişkili, suçları birbirlerine attılar

Akar ve Arslan’ın tutuklandıktan sonra, evlerinde arama yapıldığını herhangi bir şey bulunamadığını ifade eden Soyel, Doğanköy’de İ.K., isimli kadının evinden çalınan çok sayıda ziynet eşyaların henüz bulunamadığını belirtti.

Zanlılardan yapılan sorgulamada her ikisinin de çelişkili ifadeler verdiklerini belirten Hüseyin Soyel, zanlıların suçları birbirlerinin üstlerine attığını söyledi.

Zanlıların suçlamaları kabul etmediğine dikkati çeken Soyel, alınması gereken çok sayıda ifadenin yanı sıra zanlılardan el izi alınacağını belirtti.

Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini, incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu ifade eden Soyel, Akar ve Arslan’ın soruşturma amaçlı 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.