istanbul manzara

BU ANITI YAPIN ARTIK AYIPTIR
222 okunma

BU ANITI YAPIN ARTIK AYIPTIR

ABONE OL
24 Eylül 2016 12:02
BU ANITI YAPIN ARTIK AYIPTIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, “Kurucu Cumhurbaşkanı’na anıt mezar yapmayacak mısınız” yönünde gelen soruların kendilerini utandırdığını anlattı. Akça, anıt mezar ihalesinin en kısa sürede tamamlanıp, 2017’deki ölüm yıl dönümü öncesinde yapılmış olmasını temenni etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a anıt mezar yapılması için ihaleye çıkıldı. Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nın sitesinden yapılan duyuruya göre ihale için 28 Eylül Çarşamba günü saat 10.00’a kadar teklif kabul edilecek.

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, daha önce anıt mezar yapılması için Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından para verildiğini, ancak anıt mezar yapılmayıp o paranın da nerede olduğunun bilinmediğini hatırlattı.

En azından Kurucu Cumhurbaşkanı’na yakışır bir şekilde anıt mezar yapılması için ihaleye çıkılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Akça, “Kurucu Cumhurbaşkanı’na anıt mezar yapmayacak mısınız?” yönünde gelen soruların kendilerini de utandırdığını anlattı.

“Biz yapacağız demişti”

Akça, daha önce Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a anıt mezar yapılması için ihaleyi kazanan firmaya istenilen paranın verilmemesi nedeniyle, firmanın projeden çekildiğini söyledi ve şu şekilde konuştu:

“2015’teki ölüm yıl dönümünde kabri başında açıklama yapmıştık ve Kurucu Cumhurbaşkanımızdan özür dilemiştik. O dönemde Bayındırlık Bakanlığı görevini Hasan Taçoy yürütüyordu. Anıt Mezar yapılması için bütçeye 9 milyon TL konulduğunu açıklamıştı. Ancak o dönemde gördük ki Sayın Serdar Denktaş hiç alakası olmamasına rağmen görevden ayrılırken, anıt mezarı dile getirmiş ve Denktaş Vakfı olarak kimseden para istemeden yapacaklarını söylemişti. Günün sonunda yeni çizdikleri proje için Maliye Bakanlığı’ndan 200 bin TL’lik para çıktı.”

“Umarım, ölüm yıl dönümüne yetişir”

Akça, şu anda Kurucu Cumhurbaşkanı’na anıt mezar yapılması için sadece ihaleye çıkıldığını henüz bir çalışma başlamadığını söyledi.

“Umarım ölüm yıl dönümüne kadar anıt mezarı yaparlar” diyen Akça, Denktaş’ın ölüm yıl dönümüne kadar anıt mezarın tamamlanması için de çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğini belirtti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0