DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak

ABONE OL
24 Temmuz 2018 10:50
Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Metehan’dan KKTC’ye giriş yaparken, çalıntı altın ve uyuşturucu ile yakalanan Özel Vurdu aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Avustralya’dan tatil için ülkeye gelen ve uyuşturucu maddenin yanı sıra çalıntı olduğunu bildiği 257 parça ziynet eşyası ile KKTC’ye giriş yapmak isterken Metehan Kara Giriş Kapısı’nda yakalanan Özel Vurdu, ek tutukluluk talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme, zanlı aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek, 1 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

İfadesi araştırılacak

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, zanlı Özel Vurdu’nun Hintkeneviri “İthal ve Tasarrufu”, “Hırsızlık mal kabulü” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Cemal Ramiz, Vurdu’nun 18 Temmuz tarihinde, saat 13.00 sıralarında Avustralya’dan Larnaka Hava Limanı’na gelip Metehan Kara Kapısı’ndan giriş yapmak isterken, üzerinin ve eşyalarının arandığını söyledi.

Ramiz, zanlının tasarrufunda 15 gram Hintkenviri ele geçirildiğini kaydetti.

Vurdu’nun eşyalarında yapılan aramada ise 257 parça ziynet eşyası tespit edildiğini kaydeden Ramiz, zanlıdan yapılan soruşturmada ziynet eşyaları Avustralya’da kendinin ektiği Hint Keneviri uyuşturucu maddeden 4 bin gramını sokak satıcılarına satarak aldığını itiraf ettiğini söyledi.

Ramiz, zanlıdan yapılan sorgulamada ziynet eşyalarının çalıntı olduğunu bildiğini ve 2014 yılından bu yana çalıntı ziynet eşyaları biriktirdiğini ve KKTC’ye satmak için getirdiği yönünde itirafta bulunduğunu anımsattı.

Zanlının gönüllü ifade verdiğini kaydeden Ramiz, iddiaların araştırıldığını belirterek zanlının 1 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Devrim DEMİR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.