istanbul manzara

Çaldıkları Altınları Badem Ağacının Altında Saklamışlar
  • Kibris Web Haber
  • Çaldıkları Altınları Badem Ağacının Altında Saklamışlar
118 okunma

Çaldıkları Altınları Badem Ağacının Altında Saklamışlar

ABONE OL
1 Ekim 2016 10:30
Çaldıkları Altınları Badem Ağacının Altında Saklamışlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

52178-altinlar-1Lal, Erdinç ve Altınbaş isimli üç kuyumcudan çalınan 1 milyon TL değerindeki altınlar, KKTC’den çıkmak üzere olan İranlı kafilenin taşıdığı çantalarda ve Alsancak’taki bir otelde bulundu… Yakalanan 10 kişi dün mahkemeye çıkarıldı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube, Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ile Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekibi, başkentte Lal, Erdinç ve Altınbaş isimli üç kuyumcuda meydana gelen 1 milyon TL’lik soygun olayını aydınlattı.

Soygun olaylarını gerçekleştirip, İran’a giden ve ülkeye giriş yapan soyguncuları 15 gün adım adım takip eden polis, KKTC’den çıkmak üzere olan İranlı kafilenin çantalarında parça parça saklanmış bin 104 gram ve Alsancak bölgesindeki bir otelde park yerinin batı kısmındaki badem ağacının dibinde gömülü ise bin 500 gram altını buldu.

Havaalanında ve otelde ele geçirilen ziynet eşyaları dün Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde basına sergilendi.

Olaylarla ilgili tutuklanan 4’ü kadın 10 zanlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Zanlıların zaman zaman gözyaşı dökmesi ise dikkat çekti.

Dükkanların önünde bol bol keşif yaptılar

Polis, soyguncuların kiraladıkları siyah renk Matrix marka araçla, Girne Çarşısı ve Dereboyu olarak bilinen caddedeki birçok kuyumcunun önünde dakikalarca beklediklerini ve keşif yaptıklarını tespit etti.

Soyguncuların, kiralık araçla Dereboyu’nda gittikleri bir kuyumcunun önünde 22 dakika bekledikleri de öğrenildi.

10 tutuklu mahkemeye çıkarıldı

“Dükkan açma”, “Sirkat” ve “Kasti Hasar” suçlamalarıyla gözaltına alınan Saeid Rohani (E-53), Majid Emami (E-37), Arash Nourbarkish (E-28), Mansour Rajabi (E-24), Gholamreza Emamı (E-73), Rahim Akbari Aghbolagh (E-70), Sanaz Akbari (K-40), Zarinbano Esfandiari (K-70), Arezo Afrasiabian (K-40), Nahid Moshar (K-42) dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı İlhan Damdelen, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hüseyin Redif’i tanık olarak dinletti.

Polis: Üç kuyumcu soygunuyla bağlantıları var

Mahkemede yeminli şahadet veren Redif, zanlıların, 24 Temmuz’da saat 05.00’te Lefkoşa’da Metropol bölgesinde Şehit Kemal Ünal Caddesi üzerinde bulunan ve işletmeciliğini İrfan Baysalhan’ın yaptığı Lal Kuyumculuk’un kuzeye bakan ön vitrin camını taşla kırarak hasara uğratıp, vitrinde bulunan 27 adet Dizel marka kol saatinin çalınmasıyla methaldar olduklarını anlattı.

Polis memuru Hüseyin Redif, zanlıların 10 Eylül’de saat 04.00’te aynı cadde üzerinde bulunan Erdinç Küçükuncular’a ait Erdinç Kuyumculuk’un batıya bakan vitrin camının ön kısmındaki panjurun sert cisimle zorlanıp hasara uğratıldıktan sonra açılıp, arkasındaki vitrin camının kırılıp, vitrinde sergilenen 197 bin TL değerindeki bin 623 gram ziynet eşyasının sirkat edilmesiyle bağlantıları olduğunu belirtti.

Redif, zanlıların 15 Eylül’de saat 04.20’de Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı bölgesinde Muhtar Yusuf Galeria isimli işyerinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Lefkoşa’da sakin Mustafa Ulu’nun yapmakta olduğu Ali Vakkas Altınbaş Kuyumculuk Ltd. isimli işyerinin kuzeye bakan alüminyum ve camdan mamul arka vitrin camı kapısının sert cisimle kırılıp hasara uğratılıp, dükkan içerisinden toplam 800 bin TL değerinde bin 500 gram ağırlığındaki altın ve pırlantaları çaldıklarını anlattı.

‘Arapça’ yazılı emarelerden zanlılara ulaşıldı

Polis memuru Hüseyin Redif, 10 Eylül’de Erdinç Kuyumculuk’ta meydana gelen olayda, hasara uğratılan vitrin camının yanında iki adet ücretsiz olarak dağıtılan Metropolitan Gazetesi’ne ait iki sayfa ve binanın kuzey kısmındaki park alanında bir adet siyah renk kumaştan şapka bulunarak emare alındığını söyledi.

Redif, 15 Eylül’de Altınbaş Kuyumculuk’ta meydana gelen olayda, olay mahallinde üzerinde Arapça yazılar bulunan ve KKTC’de satılmadığı tespit edilen 0.5 litrelik pet şişe, Girne’de faaliyet gösteren Taymar Market yazılı poşet, bir adet yeşil renk çift taraflı bant ve bir adet tek ayakkabı bulunup emare olarak alındığına dikkat çekti.

Redif, şöyle devam etti:

“Tüm bu meselelerin aydınlatılabilmesi için 16 Eylül’de polis ekibi oluşturuldu. 15 Eylül’de meydana gelen meseleyle ilgili olay yeri ve civarında bulunan birçok işyeri ve ikametgahın güvenlik kamera kayıtları incelenmiş ve içerisinde 4 erkek şahsın bulunduğu siyah renk Matrix marka kiralık aracın olay yeri ve civarında şüpheli bir vaziyette sürekli dolaştıktan sonra Muhtar Yusuf Galeria isimli iş hanının park yerine giriş yaptığı ve araçtaki maskeli ve şapkalı üç şahsın araçtan inerek, iş hanına girip, Ali Vakkas Altınbaş Kuyumculuk Ltd. isimli işyerinin vitrin cam kapısını kırarak, içerdeki bahse konu ziynet eşyalarını sirkat etti.

Yürütülen tahkikat sonucu soyguncuların kullandığı siyah renk Matrix model salon araç tespit edildi. Adada 265 adet Matrix araç olduğu belirlendi. Kurulan ekip, zanlıların kullanımındaki aracı Çatalköy’den kiraladıklarını tespit etti. Zanlılardan bazıları 19 Eylül’de KKTC’den çıkış yaptı.

Yine İran uyruklu Majid Emami ve Mansour Rajabi 29 Eylül’de Ercan Havaalanı’ndan yurtdışına çıkış yapacakları esnada Erdinç ve Altınbaş Kuyumculuk’tan sirkat edilen 656.24 gram ve adı edilenlerle birlikte KKTC’den çıkmak üzere olan zanlı Majid Emami’nin babası Gholamreza Emami (E-73), annesi Zarinbano Esfandiari’nin (K-70) tasarrufunda çalıntı altınlardan bulundu.

Zanlıyla birlikte aynı kafilede gelen Rahim Akbari Aghbolagh, Sanaz Akbari, Arezo Afrasiabian ve Nahid Moshar’ın tasarruflarında da bir miktar altın bulundu. Toplam bin 104.87 gram ziynet eşyası bulundu.”

Bin 500 gram ziynet eşyası gömülüydü

Polis memuru Hüseyin Redif, zanlılar Saeid Rohani ve Arash Nourbarkish’ın Alsancak bölgesinde kaldıkları bir otelde park yerinin batı kısmındaki badem ağacı dibinde gömülü vaziyette yaklaşık bin 500 gram ağırlığındaki ziynet eşyalarının bulunduğunu açıkladı.

Zanlıların, Karmi yolunda attıkları bazı eşyaları polise gösterdiklerini ve görüntülenen eşyaların emare alındığını anlatan Redif, “Tahkikat başlayalı 7 saat oluyor. Aranan emareler, alınması gereken birçok ifade var. Zanlıların ilk etapta üç gün tutuklu kalmasını talep ederim” dedi.

Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen, olayın ciddiyet ve vahametine vurgu yapıp zanlıların tutuklu kalmasını talep etti.

4 zanlı suçu üstlenip, diğerlerinin suça karışmadığını iddia etti

Mahkemede söz alan zanlı Saeid Rohani, “Bu işi Majid Emami, Arash Nourbarkish ve Mansour Rajabi ile birlikte yaptık. Diğerlerinin suçu yok” dedi.

Zanlı Majid Emami ve Mansour Rajabi, “Altınları onların çantasına biz koyduk. Onların suçu yok” şeklinde konuştu.

Gholamreza Emami, “Bu olayı bilmiyorduk. Yemek yemeğe gittiğimizde altınları çantalarımıza koymuşlar” dedi.

Diğer zanlılar da, altınların çantalarına habersiz konduğunu ve suçsuz olduklarını iddia etti.

Öğmen: Olaylar aydınlatıldı

Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen; Adli Şube, Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ile Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekibinin, aralıksız ve özverili şekilde çalışmasıyla olayı aydınlatıp, İranlı 10 zanlıyı yakaladığını anlattı.

Öğmen, çalınan ziynet eşyalarının bulunduğunu belirtti.

Küçükuncular, polise teşekkür etti

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde basına açıklama yapan Erdinç Kuyumculuk’un sahibi Erdinç Küçükuncular, polise teşekkür etti.

Küçükuncular, “Bugün duyduğum heyecanı tüm ülkenin duyduğuna inanıyorum. Bunlar ülkenin alışkın olmadığı olaylar. Huzuru seven bir toplumuz. Teşkilatın bu olayı aydınlatacağına inanmıştık. Polis, 15 gün aralıksız tahkikat yaptı. Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekibine, emeği geçen tüm polis mensuplarına teşekkür ederim” dedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, suçun vahametine işaret ederek tahkikatın devam ettiğini belirtti. Reynar, zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.32db0-zanlilar-147201-zanlilar-7d9f3a-yuksel-ogmen-15a3d4-zanlilar-5soygun_1

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0