istanbul manzara

Çanakkale Deniz Zaferi 108 yaşında
268 okunma

Çanakkale Deniz Zaferi 108 yaşında

ABONE OL
18 Mart 2023 18:47
Çanakkale Deniz Zaferi 108 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Şehitleri selamlamak adına Çanakkale Boğazı’nda bulunan ‘TCG Salihreis’fırkateyninden 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1994 yılında, 253 bin şehit adına, 3972 Sayılı Kanun’la, Çanakkale’ye verilen ve üzerinde ‘Çanakkale geçilmez’ yazan altın madalya, törene katılan Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Türk bayrağına takıldı.

Türk bayrağının ‘Çanakkale geçilmez’ yazılı altın madalyayla birlikte göndere çekilmesinin ardından buradaki tören sona erdi.

Öte yandan Çanakkale’de restore edilen Seddülbahir Kalesi ve yapımı tamamlanan Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni de gerçekleştirildi.

Törende konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Havsa’dan Çanakkale’ye uzanan Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu’nun, ulaşımı 45 dakikadan 25 dakikaya düşürerek, ziyaretçilere büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.

Bundan 108 yıl önce ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek dünyanın en büyük ordularına göğüslerini siper eden kahramanların hatıralarının yüreklerde tüm canlılığıyla yaşadığını ifade eden Erdoğan, “Sadece Türk tarihini değil, dünya tarihini de değiştiren bu zafer, milletimizin en zor şartlarda bile neler yapabileceğinin ispatıdır. Devrin en büyük deniz ve kara gücünü oluşturan ordulara karşı Nusret Mayın Gemisi ile denizde, Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Çanakkale’de saf tutmuş Mehmetçik’le karada destan yazdık” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0