DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20679801.35701%
Lefkoşa
°

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
CD Projekt Red’den bir skandal daha!

CD Projekt Red’den bir skandal daha!

ABONE OL
14 Aralık 2022 20:58
CD Projekt Red’den bir skandal daha!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CD Projekt Red, son oyunu Cyberpunk 2077‘nin hatalı çıkışı sebebiyle eleştiri yağmuruna tutuldu. Çıkışının ardından uzun süre geçmesine rağmen oyunu hala istenilen seviyeye getiremeyen şirket, şimdi aynı problemi The Witcher 3: Wild Hunt’ın yeni nesil güncellemesinde yaşıyor. İşte detaylar…

The Witcher 3 yeni nesil güncellemesi birçok hata barındırıyor!

PC ve konsollara ücretsiz şekilde sunulan The Witcher 3 yeni nesil güncellemesi, konsol tarafında düzgün çalışırken PC oyuncuları için hayal kırıklığı yarattı. Oyuncular, RTX 3080 gibi oldukça güçlü bir ekran kartıyla bile problem yaşıyor. Özellikle, kalabalık alanlarda FPS kaybı ve zaman zaman tamamen çökme gibi sorunlar çözüm bekliyor. Ayrıca oyunda DLSS özelliği pek çok soruna yol açıyor.

Neyse ki oyunu oynayabilmek için eski klasik sürüme (v1.32) dönmek gayet kolay. Steam üzerinden oynuyorsanız oyuna sağ tıklayıp ”Özellikler” kısmını seçin. Sonra ”Betalar” sekmesine tıklayın ve katılmak istediğiniz betayı ”classic” olarak değiştirin. Bu sayede oyunun ilk haline geri dönüp oynayabilirsiniz.

Bazı oyuncular yeni nesil özelliklerden feragat etmeden bu problemleri çözmenin bir yolunu buldu. Oyunculara göre Ray-Tracing özelliğini kapatmak, FPS’i artırmaya yardımcı olabilir. Ancak yine de oyunun bazı alanlarındaki takılmalara yapabileceğiniz pek de bir şey yok gibi gözüküyor.


The Witcher 3 için tarihi güncelleme geliyor!

The Witcher 3 için tarihi güncelleme geliyor!

The Witcher 3 için yeni nesil güncelleme fragmanı paylaşıldı. PS5, Xbox Series X/S ve PC için ücretsiz sunulacak.

CD Projekt Red, PC oyuncularının yaşadığı bu problemin farkında ve geçtiğimiz saatlerde bir tweet paylaştı. Şirket, ”Dün gece itibariyle yayınlanan güncellemeden beri PC oyuncularının raporladığı sorunların farkındayız. Aktif olarak tüm raporları inceliyoruz ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir güncelleme yayınlayacağız. Sabrınız için teşekkürler” ifadelerini kullandı.

PC oyuncuları tarafından The Witcher 3 yeni nesil güncellemesinde raporlanan tüm sorunlar ise şu şekilde:

  • DLSS özelliği düzgün çalışmıyor
  • Ray-Tracing (Işın izleme) performansı bozuyor
  • Kenar yumuşatma kötü gözüküyor
  • Yüksek FPS’ler dahil anlık FPS düşüşleri
  • Bazı oyuncuların oyunu açılmıyor
  • Belirli yerlerde çökme yaşanıyor
  • Birçok mod oyunu tamamen bozuyor

Peki siz okuyucularımız bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.