istanbul manzara

Cem Özer: Her dizide görünen oyuncu olmuyor
126 okunma

Cem Özer: Her dizide görünen oyuncu olmuyor

ABONE OL
31 Ocak 2023 16:30
Cem Özer: Her dizide görünen oyuncu olmuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk sinemasının ve tiyatrosunun usta ismi Cem Özer; “Oyunculuk bir yaşam biçimidir; dizilerde oynayan herkes oyuncudur demek yanlıştır” dedi.


Sinema ve tiyatro oyuncusu Cem Özer, sanat ve sinema hakkında önemli açıklamalar yaptı. Öte yandan son zamanlarda artan oyuncu sayısına da değinen Cem Özer, “Dizilerde oynayan herkes illa iyi oyuncu olacak diye bir yoktur.” değerlendirmesinde bulundu. 

Cem Özer, dizi oyuncularını izlemek üzere tiyatroya giden bir kitlenin de olduğunu söyledi. Özer’ın açıklamalarından satır başları…

“Eskiden tiyatrolardan dizilere oyuncu bulunurdu. Şimdi dizilerden tiyatroya oyuncu alınıyor. Her şey birbirinin içine geçiyor. Ama tiyatro keyifli bir şeydir. Çünkü tiyatro insanı, insana insanla anlatan yegane sanat dalıdır. Siz insansız film yapabilirsiniz, çizgi filmler vs. İnsansız televizyon programı, konser yapabilirsiniz. İnsan olmadan tiyatro yapamazsınız. İki insan lazım; seyirci ve oyuncu. Dekor, sahne, salon, ışık, kostüm olmasa da olur. Ama seyirci ve oyuncu olmadan tiyatro olmaz. Olmadı. Pandemide denendi. Olur gibi oldu, yapıldı, denendi ama olmadı. O seyirciyi canlı hissetmen gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Oyunculuk, yazarlık bir yaşam biçimidir”

Oyunculuk yapan herkese oyuncu denmeyeceğini vurgulayan Özer şöyle devam etti;

“Her dizide görünen oyuncu olmuyor. Oyunculuk, yazarlık bir yaşam biçimidir. Bunlar meslek değildir. Heykeltıraşlık bir yaşam biçimidir, meslek değildir. Yani ben sabah 9.00’dan akşam 17.00’ye kadar yontarım sonra bitti diye bir şey yoktur. Yolda gördüğün bir tahta parçası, ağaç dalı sana bir fikir verir. O bir yaşam biçimidir. Baktığın her yerde heykel görüyorsan, sen heykeltıraşsın, baktığın her yerde oynanacak karakterler görüyor, onları alıyorsan sen oyuncusun. Özel minibüsünle gidip, özel minibüsünle eve dönüyorsan, sen oyuncu değilsin. Sokakta karakter görmüyorsan, Mısır Çarşısı’na gitmiyorsan oyuncu değilsin. Bana dediler ki ‘Sen gidebiliyorsun da, biz gidince oralarda bizi parçalıyorlar’. Ben parçalandığım zamanda da gittim, Laf Lafı Açıyor yayınlandığı zaman. ‘Cem ağabey bir resim çektirebilir miyiz?’ Bu kadar ya, sana vereceği rahatsızlık bu kadar.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0