DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045672-2.50596%
Lefkoşa
°

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Çin’de corona virüs salgınında can kaybı 2 bin 933’e yükseldi

Çin’de corona virüs salgınında can kaybı 2 bin 933’e yükseldi

ABONE OL
1 Mart 2020 18:55
Çin’de corona virüs salgınında can kaybı 2 bin 933’e yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs (Covid-19), dünya genelinde etkisini artırarak sürdürüyor.

Türkiye’nin komşuları Azerbeycan, İran, Yunanistan, Irak ve Gürcistan’da corona virüs vakaları tespit edilirken, Avrupa’daki vakalar da belirgin bir şekilde yükseldi. Salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 924 oldu. Son 24 saatte 47 kişi hayatını kaybetti. 427 kişi de ise corona virüs saptandı. Toplam vaka sayısı 85 bin 406 oldu. 39 bin 597 kişi ise iyileşti. Salgının en çok görüldüğü ikinci ülke olan İran’da ise 9 kişi daha virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e çıktı, vaka sayısı ise 593’e yükseldi. İran Meclis Sözcüsü Esadullah Abbasi, 5 milletvekilinin corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. İtalya’da ise vaka sayılarında artış devam ederken Serie A’da bu hafta oynanması planlanan 5 maç da iptal edildi. Katar’da ise ilk corona virüs vakası saptandı. Hastanın İran’dan tahliye edilen ve karantina altına alınan bir kişi, olduğu duyuruldu. Azerbaycan ise, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla İran’la sınır kapılarını 2 haftalığına kapattı.

Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında ölenlerin sayısı 2 bin 933’e çıktı.

 

Söz konusu son can kayıplarının 45’i virüsün en yoğun görüldüğü Hubey eyaletinde gerçekleşirken, başkent Pekin’de ve Hınan eyaletinde birer kişi yaşamını yitirdi.

Ülkede bugüne kadar yaşanan toplam can kaybı ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 837’ye, Covid-19 vakası sayısı da 79 bin 251’e çıktı.

Covid-19 şüphelisi kişilerin sayısı 1418’e, gözetim altına alınanların sayısı 58 bin 233’e gerilerken, taburcu edilen kişilerin sayısı da 39 bin 2’ye yükseldi.

Çin ana karası dışında saptanan Covid-19 vaka sayısı Hong Kong’da 94, Makau Özel İdari Bölgesi’nde ise 10 olarak aktarıldı.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta ortaya çıkan Covid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke, Çin’in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

İran’da corona virüs nedeniyle 9 kişi daha öldü, hayatını kaybedenlerin sayısı 43’e çıktı, vaka sayısı 593’e yükseldi.

İRAN’DA 5 MİLLETVEKİLİNDE SAPTANDI

İran Meclis Sözcüsü Esadullah Abbasi, 5 milletvekilinin corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

 

İran Sağlık Bakanlığı korona virüsüne ilişkin paylaştığı son bilgilerde ülke genelinde korona virüsü vakasının 388 ve ölü sayısının 34 olduğunu açıklamıştı.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, corona virüse yakalanma ihtimalinden dolayı futbolcularını ve teknik ekibini, antrenmanı takip etmeye gelen taraftarlarla el sıkışmaması ve selfie çektirmemesi yönünde uyardı.

Japonya’da daha önce corona virüs riski nedeniyle karantina altına alınan gemiden 2 yolcunun daha hayatını kaybettiği açıklandı. Japonya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, daha önce Diamond Princess adlı gemiden hastaneye kaldırılan 2 yolcunun daha hayatını kaybettiği açıklandı. Yolculardan birinin Japon vatandaşı bir kadın olduğu öğrenilirken, hayatını kaybeden diğer yolcunun ise İngiltere vatandaşı bir erkek olduğu kaydedildi.

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Son ölüm haberleri, ülkede karantina gemisi yolcuları arasında yaşanan can kayıplarının sayısını 6’ya çıkardı. Daha önce de gemi dışından 5 kişi hayatını kaybetmişti. Ülkede bugüne dek korona virüsü nedeniyle gerçekleşen ölüm vak’alarının sayısı 11 olarak biliniyor.

 

VAKLARA YENİLERİ EKLENİYOR

Öte yandan, Japonya’dan bugün bildirilen yeni korona virüsü vak’aları ülkede şimdiye dek belirlenen toplam vak’a sayısını 939’a çıkardı. Toplam vak’aların 705’ini, daha önce karantina altına alınan Diamond Princess adlı geminin yolcuları oluşturuyor.

İTALYA’DA VAKA ARTIYOR

Çin’den yayılan ve dünya genelinde ciddi ölümlere neden olan corona virüs, İtalya’da da görülmeye devam ediyor.

İtalyan yetkililer, 800’den fazla kişiye yapılan corona virüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Çin’den yayılan ve dünya genelinde ciddi ölümlere neden olan corona virüs salgını Avrupa’yı tehdit ediyor. Avrupa’da corona virüsün en fazla görüldüğü ülke olan İtalya’da vaka sayısı artmaya devam ediyor. İtalyan yetkililer, 800’den fazla kişiye yapılan corona virüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Amerikan e-ticaret sitesi Amazon, bazı şirketlerin ürünlerini corona virüs ile mücadelede tedavi ürünü olarak sunmasının ardından en az bir milyon ürünün satışını engelledi. Öte yandan, sitede satışı yapılan maskelerin de orantısız satışının ardından eşitsizliğin yaşanmaması adına maske satışlarını askıya aldı.

Serie A’da bu hafta oynanması planlanan Juventus-Inter, Udinese-Fiorentina, Milan-Genoa, Parma-SPAL ve Sassuolo-Brescia maçları, corona virüs salgını nedeniyle 13 Mayıs’a ertelendi.
Serie A’da geçtiğimiz hafta COVID-19 nedeniyle Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria, Hellas Verona-Cagliari ve Torino-Parma maçları da ertelenmişti.

Katar Sağlık Bakanlığı, İran’dan gelen bir yolcuda yeni tip corona virüs (Covid-19) tespit edildiğini ve bunun ülkede ilk vaka olduğunu açıkladı. Katar resmi haber ajansı QNA’nın, Sağlık Bakanlığının yazılı açıklamasına dayandırdığı haberine göre, İran’dan perşembe günü tahliye edilen ve karantinaya alınanlardan birinde Covid-19 tespit edildi.

Hastanın Bulaşıcı Hastalıklar Merkezinde karantina altında tutulduğu ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hastayla temasa geçen kişilerin araştırıldığı kaydedilerek tüm tedbirlerin alındığına ve ülkeye giren tüm yolcuların gerekli tıbbi önlemlerden geçirildiğine dikkat çekildi.

Katar, perşembe günü, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle İtalya ve İran’daki vatandaşlarını tahliye etmişti.

Ruhani, yeni tip corona virüsün dünyanın sorunu haline geldiğini ve tüm devletlerin yardımlaşarak bu sorunu aşmaları gerektiğini söylemişti.

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan Corona virüs tehdit oluşturmaya devam ediyor. Corona virüs vakası, Tayland’da 42, Tayvan’da 39’a yükseldi.

 

Azerbaycan, yeni tip corona virüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla İran’la sınır kapılarını 2 haftalığına kapattı. Covid-19’la ilgili yeni oluşturulan operasyonel karargahtan yapılan açıklamada, kararın İran makamlarına iletildiği belirtildi.

Azerbaycan’da bulunan İran vatandaşları ile İran’da bulunan Azerbaycan vatandaşlarının ülkelerine dönmeleri için koridor açılacağı ifade edildi.

 

Avustralya, Covid-19 salgını nedeniyle İran’dan gelen yabancı uyrukluların doğrudan ülkeye alınmayacağını açıkladı.

Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt, Çin’e uyguladıkları seyahat yasağının ardından virüs nedeniyle ölümlerin yaşandığı İran’dan geleceklere de seyahat yasağı ve kısıtlama uygulayacaklarını duyurdu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.