DOLAR 32,4962 -0.17%
EURO 34,9803 0.37%
ALTIN 2.439,120,67
BITCOIN 20972220.0586%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Çok İlginç Bir Savunma

Çok İlginç Bir Savunma

ABONE OL
21 Kasım 2016 14:15
Çok İlginç Bir Savunma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 yaşındaki Muhammet Furkan Kaştaş, Girne’de ‘huzur’ operasyonu ekibine uyuşturucu ile yakalandı; Mahkemedeki savunması ilginçti

Emine UYSAL

Girne’de gerçekleştirilen ‘huzur’ operasyonu sırasında görev yapan polis ekibi, 23 yaşındaki Muhammet Furkan Kaştaş’ın aracında yaklaşık 1 gram uyuşturucu madde buldu.

Kaştaş’ın KKTC’ye iki ay önce geldiği öğrenildi.

“Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Hintkeneviri) Tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan Muhammet Furkan Kaştaş, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Emine Taşkın, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Mehmet Bayram’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 18 Kasım’da, saat 22:00 sıralarında, Girne’de gerçekleştirilen huzur operasyonu sırasında Cürümleri Önleme Şubesi ile Trafik Şubesi ekibinin, zanlının kullanımında bulunan araçta yaptığı aramada; içerisinde tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 2 adet sarma sigara ve içerisinde yaklaşık bir gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet uyuşturucu madde kırıcısı bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlının gönüllü ifade verdiğini ve tahkikatın çok yönlü devam ettiğini söyleyerek, tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: Tutuklu kalmasam da arasanız gelirim

Mahkemede söz alan zanlı Muhammet Furkan Kaştaş, “Tutuklu olmamamın bir sakıncası yoksa serbest kalmak isterim. Kaçma eğiliminde bulunmadım. Ne zaman ararsanız gelirim” dedi.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, ilk nazarda zanlının suçla alakası olduğuna bulgu yapıp, tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

kaynak:kibris

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.