DOLAR 32,4549 0.22%
EURO 34,6655 0.17%
ALTIN 2.392,250,52
BITCOIN 1874640-5.95534%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Çorum Alaca’da Yaşayan Çiftçi Tarlasında Bulduğu Taş Göktaşı Çıktı Zengin Oldu
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Çorum Alaca’da Yaşayan Çiftçi Tarlasında Bulduğu Taş Göktaşı Çıktı Zengin Oldu

Çorum Alaca’da Yaşayan Çiftçi Tarlasında Bulduğu Taş Göktaşı Çıktı Zengin Oldu

ABONE OL
4 Mart 2021 10:14
Çorum Alaca’da Yaşayan Çiftçi Tarlasında Bulduğu Taş Göktaşı Çıktı Zengin Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorum’un Alaca ilçesinde yaşayan çiftçi Mutlu Yılmaz, 2 yıl önce tarlasında 68 kiloluk bir taş buldu. ABD’de yapılan incelemede taşın, gök taşı olduğu anlaşıldı. Yılmaz, gök taşını 180 bin dolara sattı

Mutlu Yılmaz tarlasını hasada hazırladığı sırada gördüğü büyükçe bir taşı kaldırmaya çalıştı. Ancak taşın çok ağır olması nedeniyle yerinden hareket ettiremedi. Görünüşünün farklı olduğunu düşünen Yılmaz, komşularının yardımıyla taşı bulunduğu yerden alarak evine getirdi.

AMERİKA’DAKİ BİR ALICIYA SATILDI

Gök taşını ilk bulduklarında 68 bin dolarlık bir teklif geldiğini dile getiren Yılmaz, “O zaman yeni bulduğumuz için konu hakkında tam fikir sahibi olmadığımız için insanlar tarafından yanlış yönlendirildik biz. Bu nedenle taşı vermedik. Sonra o paralara vermediğimiz için pişman da olduk. Daha sonra 6, 8, 20 bin dolarlık teklifler geldi. Son olarak ise Amerika’da değerli taşlar alıp satan bir kişi bizimle irtibata geçti. 180 bin dolar teklif edildi, biz de kabul edip sattık. Ancak resmi prosedürü takip ediyoruz. Resmi yollarla nasıl taşı yurt dışına çıkarabiliriz, bunun araştırması içerisindeyiz. Taşı gönderdikten sonra inceleyecekler, gerekli analiz sonuçları çıkarsa onlar taşı alacak biz de paramızı alacağız” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.