DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050849-2.12273%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar Kıbrıs gazileri ile buluştu

Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar Kıbrıs gazileri ile buluştu

ABONE OL
23 Ekim 2023 22:19
Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar Kıbrıs gazileri ile buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar temasları kapsamında Kıbrıs gazileriyle buluştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar Kıbrıs Gazileriyle Buluşma Programı’nda, 211 Kıbrıs gazisiyle birlikte yemek yedi, sohbet etti.

Şehitlerin de anıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Barış Harekatından 49 yıl sonra Kıbrıs gazileriyle birlikte olmaktan onur duyduğunu söyledi.

“Kıbrıs Türk halkı bugün barış, huzur, güven içinde, devlet çatısı ve bayrağı altında yaşıyorsa bunu şehit ve gazilere borçludur” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile Mavi vatanda hak ve çıkarların korunabilmesinin de şehit ve gaziler sayesinde olduğuna işaret etti.

Gazilere sağlık ve uzun ömürler dileyen, şehitleri de rahmetle anan Cumhurbaşkanı Tatar, büyük Türk milletinin evlatları olarak, Kıbrıs Türkleri’nin arkasında güçlü Türkiye devleti olmasa dünyada yalnız kalacaklarını iyi bildiklerini vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının 1960’lı yıllarda bugün Ukrayna ve Filistin’de yaşananları yaşadığını, “garantilerin çağ dışı kaldığı”, “eskiden yaşananların bir daha yaşanmayacağı”, “Kıbrıs’ta Türk askerine gerek olmadığı” söylenirken bu yüzyılda yaşananların ortada olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, insanoğlunun her çağda saldırgan olabileceğini ve halkın katliama maruz kalabileceğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Mehmetçik bizim güvencemizdir, asla adadan çıkmasına onayımız yoktur” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık bizim karakterimizdir” sözünü hatırlattı.

Türkiye ile KKTC’nin artık et ve tırnak gibi olduğunu, Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin tanınma yolunda adımlar attığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanınma çağrısı, Türk Devletleri Teşkilatına üyeliği anımsattı ve Kıbrıs Türk halkı olarak geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

KKTC’ye sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Ersin Tatar, gazilere minnetlerini sundu.

Türkiye ile birlikte destan yazdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, aynı kaderi, sevinci ve kederi paylaşarak bugüne geldiklerini kaydederek Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.