DOLAR 32,4075 0.07%
EURO 34,8782 0.18%
ALTIN 2.381,700,08
BITCOIN 1950543-6.76312%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Cumhurbaşkanlığı’nda dikkat çeken uygulama: Rum Heyetin ziyaretinde bayraklar kaldırıldı
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanlığı’nda dikkat çeken uygulama: Rum Heyetin ziyaretinde bayraklar kaldırıldı

Cumhurbaşkanlığı’nda dikkat çeken uygulama: Rum Heyetin ziyaretinde bayraklar kaldırıldı

ABONE OL
19 Ocak 2019 10:43
Cumhurbaşkanlığı’nda dikkat çeken uygulama: Rum Heyetin ziyaretinde bayraklar kaldırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Akıncı, OPEK Başkanı Pavlos Pavlou ve birlik yöneticilerden oluşan heyeti kabul etmeden önce bayraklar kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum OPEK (Sosyal Reform Birliği) Başkanı Pavlos Pavlou ve bazı Birlik yöneticilerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Rum OPEK (Sosyal Reform Birliği) Başkanı Pavlos Pavlou ve bazı Birlik yöneticilerini kabulu sırasında çekilen fotoğraflarda, Devletin en üst makamı olan ve KKTC temsilcisi olan Cumhurbaşkanlığı kabul salonunda her zaman yerinde duran KKTC ve TC bayraklarının kaldırılmış olduğu görüldü.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı, “Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Rum OPEK temsilcilerine, Kıbrıs sorunu konusunda, içinde bulunulan durum ve özellikle siyasi eşitliğin Kıbrıslı Türkler açısından vazgeçilmez ilke olduğu konusunu etraflıca izah etti”

Ancak bu görüşmeler yapılırken Kıbrıs Türkü’nün onuru ve gururunu temsil eden bayraklarımız neden kaldırıldı?

Cumhurbaşkanlığı yemini yapmış ve KKTC’ye bağlılık yeminini yapmış bir cumhurbaşkanının Rumların ziyareti esnasında bayraklarımızı neden kaldırdığını açıklamasını isteyen vatandaşlar bu olaya tepki gösterdi.

MDP Genel Sekreteri Aktaç Atai, bayraklarımızın Rum ziyaretçiler esnasında kaldırılmasına tepki göstererek, Cumhurbaşkanlığının bu uygulamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.