istanbul manzara

Darp edilen polisler hala ifade veremedi
289 okunma

Darp edilen polisler hala ifade veremedi

ABONE OL
19 Ekim 2016 11:20
Darp edilen polisler hala ifade veremedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne’de Ramadan Cemil Meydan’ında elektrik direğine tekme atan 3 kişiyi uyardıkları için ciddi şekilde darp edilen 2 polisin konuşacak durumda olmadıkları bildirildi

Girne’de 15 Ekim tarihinin ilk saatlerinde, yol kenarındaki elektrik direğine tekme atan ve kendilerini uyaran polislere saldıran ve polislerden ikisini ağır şekilde yaralayan üç kişiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Ağır yaralanan iki polisin hâlâ ifade veremeyecek durumda oldukları öğrenildi.

Ramadan Cemil Caddesi’nde kendilerini uyaran üç polisi darp eden ve ikisini ciddi şekilde yaralayan Ahmet Sağıroğlu, Mehmet Yaman ve Yusuf Yurtcanlı isimli üç zanlı, üç günlük tutukluğun ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların mahkeme çıkarıldığı sırada, Emekli Polisler Derneği Girne Bölgesi başkanı ve üyeleri de Girne Kaza Mahkemesi’ne gelerek darp edilen polislere destek belirtti.

Soruşturma sürüyor

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin’i tanık olarak dinletti.

Ağır yaralanan polislerden birinin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Cerrahi Servisi’nde, diğerinin ise Girne Akçiçek Hastanesi’nde yattığını ve konuşamayacak durumda olduklarını ifade eden Özmüezzin, soruşturmanın devam ettiğini, polislerden henüz ifade alınamadığını ve bu aşamada zanlıların iki gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Meselenin ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Mesut Mesutoğlu üç zanlının da tahkikat amaçlı iki gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Deryagil: Acil önlem alınmalı

Emekli Polisler Derneği Girne Bölge Başkanı Gülay Deryagil ve iki yönetim kurulu üyesi dün Girne Kaza Mahkemesi’ndeydi. Yaşanan bu darp olayında polis arkadaşlarının yanında olduklarını kaydeden Deryagil, “Polis toplumun aynasıdır” diyerek bir an önce polis alımı yapılması gerektiğini söyledi. Geçmiş dönemde, siyasi sebeplerden dolayı polis müdürü atanmadığına dikkat çeken Deryagil, bu atama gerçekleşemediği için, polis alımının da yapılamadığına değindi. Deryagil, şu anda Polis Örgütü’nde 800 kişilik bir açık bulunduğuna ve 40 kişilik alımlarla bu sorunun giderilemeyeceğini vurguladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0