istanbul manzara

Dayanışma: Felaketin farkındayız
282 okunma

Dayanışma: Felaketin farkındayız

ABONE OL
19 Eylül 2016 11:16
Dayanışma: Felaketin farkındayız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dayanışma, ülkede yaşanan ekolojik yıkım ile ilgili basın açıklaması yayımlayarak, makyaj yapıldığı için yıkım ve tahribatın boyutlarının fark edilemediğini ifade etti.

Ülkemizde yaşanan plansız kentleşme ve gelişi güzel yapılaşma bir yandan yaşam alanlarımızı yaşanmaz hale getirirken diğer yandan da ekolojik yıkımı daha da derinleştirmektedir. İhtiyaçlar belirlenmeden, plansız ve öngörüsüz, ekolojik ve toplumsal gaileler göz önünde bulundurmadan sadece büyüme ve daha fazla kar elde etme mantığı, bu ülkenin doğasını gün geçtikçe tüketmekte ve içten içe oymaktadır.

Fotoğraflarda gördüğünüz taş ocağı, Dikmen ile Girne Boğazı arasında bulunmaktadır. Taş ocağının önünden, yani Dikmen – Boğaz hattındaki yoldan seyir halindeyken bakıldığında perdeleme ve makyaj yapıldığı için yıkımın ve tahribatın boyutları farkedilmemektedir.img_4573-1024x768Fakat yaşadığımız felaketin farkına varabilmek için çoğu zaman bakış açımızı değiştirmeli, bize sunulan açılar dışında bir açı ile olaylara ve hadiselere bakabilmeyi gerektirmektedir. Sizlerle paylaştığımız fotoğraflar söz konusu taş ocağını arka cephesinde yer alan dağın üzerinden çekilmiştir. Fotoğraflarda net bir şekilde bir yandan taş ocağının vesile olduğu yıkım ve bir tepenin yok edildiği görülürken diğer yandan da plansız ve çarpık bir kentleşmenin görüntüsü gözükmektedir.img_4582

Burada en korkutucu olan şey ise doğanın yıkımı başka bir yıkımı, plansız ve çarpık kentleşmenin ve betonlaşmanın bir virüs gibi yayılıyor olduğudur.

img_4570

Fotoğraftaki taş ocağı, genel anlamda taş ocaklarında yaşanan yıkımın belki de en hafifi. Fakat buna rağmen taş ocakçılığını ve onu perçinleyen plansızlık ve denetimsizliğin ne boyutlarda olduğunu gözler önüne sermektedir.

Dayanışma olarak bir süredir taş ocakları konusuna özel olarak eğilmekte ve ileriye dönük gerek pratik gerekse de politik olarak somut öneriler hazırlama çalışmalarımız devam etmektedir. Ekolojik yıkımın en bariz örneklerinden olan taş ocakları sorununu yakından takip etmeye devam edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0