DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20669631.19259%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Dereboyu’ndaki Askeri Birlikte Bir Asker Pozitif Çok Sayıda Temaslı Var

Dereboyu’ndaki Askeri Birlikte Bir Asker Pozitif Çok Sayıda Temaslı Var

ABONE OL
27 Ocak 2021 19:34
Dereboyu’ndaki Askeri Birlikte Bir Asker Pozitif Çok Sayıda Temaslı Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dereboyu’ndaki askeri bölükte tespit edilen pozitif vakanın, temaslı konumuna girer girmez 14 gün süreyle karantinaya alındığı, karantinada tüm test sonuçlarının negatif sonuçlandığı ve karantinadan çıkmasından iki gün, ilk temasından ise 16 gün sonra pozitife döndüğü öğrenildi…

Kıbrıs Postası İhbar Hattı’na ulaşan mükellef asker yakınları, Dereboyu’nda bulunan askeri birlikte görev yapan bir uzman çavuşun PCR test sonucunun pozitif çıktığını ve aylardır izin yapmayan mükellef askerlerin sağlıklarının riske atıldığını savunmuştu.

Aileler, pandemi süreci sona erene kadar, mükellef askerlerin izne çıkarılmasını ve yeni alımların yapılmamasını talep ediyor…

Mükellef askerlerin aileleri, test sonucu pozitif çıkan askerin çok sayıda temaslısının bulunduğunu iddia etmişti.

İddiaları araştıran Kıbrıs Postası, söz konusu askerin 8 Ocakta temaslı olarak karantinaya alındığını, 14 günlük karantina sürecinde yapılan tüm testlerinin negatif çıktığı ve karantina sürecinin dolmasının ardından bölüğe döndüğü bilgilerine ulaştı.

Elde edilen bilgilere göre asker, bölüğe döndükten sonra havan atışına katıldı, havan eğitimi sırasında yaklaşık 7 kişi ile temas ettikten bir gün sonra, öğle saatlerinde ateş belirtisi göstermesi üzerine yeniden hastaneye gönderildi.

Pozitif vakayla temas ettiği 8 Ocak tarihinden 16 gün sonra, askerin PCR test sonucu pozitif çıktı.

Söz konusu askerle temas eden toplamda 25 kişinin tedbir amaçlı olarak karantinaya gönderildiği ve PCR testlerinin yaptırıldığı da gelen bilgiler arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.