istanbul manzara

Ders Yılı Devlet Okullarında Öğretmensiz Açıldı
265 okunma

Ders Yılı Devlet Okullarında Öğretmensiz Açıldı

ABONE OL
20 Eylül 2016 10:17
Ders Yılı Devlet Okullarında Öğretmensiz Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni eğitim ve öğretim yılı, yine öğretmen eksiklikleriyle başladı. Öğretmen atamalarının bugün tamamlanıp, yeni atanan öğretmenlerin bu hafta içinde göreve başlaması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretimdeki bin 430 öğretmen kadrosunun neredeyse tamamı, bugün yapılması beklenen öğretmen atamaları ile dolmuş olacak. Ancak ilköğretimde örgütlü sendikadan alınan bilgiye göre bu kadro sayısı ilkokullardaki öğretmen ihtiyacını karşılamaya yetmiyor.

lköğretimde 2016-2017 öğretim yılı dün başladı. Ancak birçok okulda öğretmen eksiklikleri nedeniyle ders yapılamadı.

KTÖS’ten alınan bilgiye göre Dipkarpaz İlkokulu, Ziyamet İlkokulu,  Kumyalı İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Canbulat İlkokulu, Yeni Boğaziçi İlkokulu, Geçitkale İlkokulu, Haspolat İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Aydınköy İlkokulu, Doğancı İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Şht. Hasan Cafer İlkokulu, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi, Lefkoşa Özel Eğitim Okulu, Şht. Tuncer İlkokulu, Lapta İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, Gaziköy Anaokulu yeni eğitim yılına öğretmen eksiği ile başladı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise öğretmen atamalarının bugün belli olacağını ve ardından da gerekli yol haritasını çizeceklerini açıkladı.

Berova:  Bu hafta içinde tamamlanacak

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, bayram tatilleri nedeniyle bu yıl öğretmen atamalarının tamamlanamadığını ancak atamaların bugün içinde tamamlanıp yeni atanan öğretmenlerin bu hafta içinde göreve başlamasının beklendiğini söyledi.

Bakanlığın ilköğretimde bin 430 öğretmen kadrosu bulunduğuna dikkat çeken Berova, bunun en üst limit olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Görevi Nisan ayında devraldığım için yeni bir yasa taslağı hazırlayıp bunu meclise sunmam söz konusu değildi. Zaten mecliste çalışmalarına ara vermişti. Bugün yapılacak atamaların ardından yeni bir yol haritası belirleyeceğiz. Artık sayı mı artacak, artacaksa kaç öğretmen artacak ya da başka bir formül mü uygulanacak belli olacak.”

Elcil: Rakam daha da artacak

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, ilköğretimde eğitim yılının dün başladığını ancak birçok okulda öğretmen eksiği olması nedeniyle derslerin başlayamadığını anlattı.

Eksik öğretmen sayısının ilerleyen günlerde daha da artmasının beklendiğini ifade eden Elcil, “muhaceret affının ardından ülkeye geri dönecek ailelerin çocukları da okullara kayıt yaptıracaktır. Bayram nedeniyle henüz dönmeyenler oldu. Bu ailelerin ülkeye dönüp, çocuklarını okula kaydettirmeleri ile eksik öğretmen sayısı daha da büyüyecektir. Bu nedenle eksik öğretmen sayısı ile ilgili net bir rakam veremiyoruz” şeklinde konuştu.

“14 öğretmen çözüm değil”

Elcil, Eğitim Bakanlığı’nın bin 430 öğretmen kadrosu bulunduğunu ve bu kadronun bin 416’sının dolu olduğunu anlattı.

Yapılacak mülakatın ardından 14 kişinin atanmasının duruma pek de fazla etki etmeyeceğini belirten Elcil,  öğretmen kadrosunun artırılması için meclisin açılmasının beklenmesi gerekeceğini ifade etti.

“Belli okullar tercih ediliyor”

Kolejlere hazırlık için velilerin çocuklarını hep belli okullara göndermek istediğini söyleyen Elcil, bakanlığında buna göz yumduğunu kaydetti. Elcil, bu nedenle bazı okullardaki öğrenci sayısı artarken, bazı okullarda ise azaldığını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0