DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044605-2.19892%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Doğukan ve Murat’tan açıklamalar

Doğukan ve Murat’tan açıklamalar

ABONE OL
29 Mart 2024 13:15
Doğukan ve Murat’tan açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(BRTSPOR) Milli Yüzücü Doğukan Ulaç ve Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın skorer oyuncusu Murat Ekşi “Spor Gündemi”nin konuğuydu.

Uzun süredir hedeflediği başarılar için gittiği Kayseri’den kısa bir tatil için ülkeye gelen Doğukan, Edirne’deki uluslararası yarışlar sonunda faydalanmak istediği “Destek Projesi” için derecelerinin az bir farkla yeter olmasa da şansının sürdüğünü anlattı.

Sporcu, Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Milli Takım Seçmeleri”nde 400, 800 ve 1500 metre serbestte elde ettiği en iyi zamanlarının aynı zamanda Kıbrıs geneli rekorlar olduğuna bir kez daha vurgu yaptı.

Bu arada, başarılı yüzücü, Su Sporları Federasyonu Başkanı’nın Kayseri’ye gidişi sonrasında sanki ülke sporcusu değilmiş gibi tavır sergilediğini belirterek eleştiride bulundu.

“Bu ülkenin sporcusuyum” diyen Doğukan Ulaç, “Gelecek yıllarda ülkesine bir eğitmen olarak faydalı olma hedefinden bahsetti.

Doğukan, hedef yarış ve başarılar için çalışmalarını sürdüren ‘Milli’ sporcular için yetkililere seslenerek “askerlik” konusuna da bir formülle çözüm bulunmasını istedi.

Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Oyuncusu Murat Ekşi de programda ülkede dezavantajlı bir birey olmanın zorluklarına işaret etti Ulaşım-erişim ve bireyin kendini yaşama dahil edebilmesi adına daha çok çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

Federasyonlara yeterli destek verilmediğini de savunan sporcu, tesis yokluğundan yakındı; ülkeye yakın zamanda gelen ve antrenman talebinde bulunan konuk Fenerbahçe basketbol takımının istedikleri şeklilde antrenman programı yapamamasını örnek gösterdi.

Zorluklar yaşamış bir çocukluktan bugünlere spor sayesinde geldiğini ve hayatını kazandığı mesleğiyle geliştirdiğini söyleyen Vakıflar Oyuncusu Murat Ekşi , bugünlerde dezavantajlı bireylerin daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için ortak olduğu çalışmalardan da bahsetti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.