DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20669631.19259%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Domuz Eti ile Karıştırıp Piyasaya Süreceklerdi

Domuz Eti ile Karıştırıp Piyasaya Süreceklerdi

ABONE OL
23 Kasım 2016 11:49
Domuz Eti ile Karıştırıp Piyasaya Süreceklerdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polis, Gazimağusa’da, Güney Kıbrıs’tan yasa dışı yollardan getirilen 741 kilo donmuş kaçak et ile 3 torba dolusu kuzu ve domuz bannasına, işletilip piyasaya sürülmeden el koydu. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da polisin Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri, Güney Kıbrıs’tan ülkeye yasa dışı yolla getirilen Mehmet Çika’ya ait 741 kilo donmuş kaçak parça et ve 3 çöp torbası bannaya, işletilip piyasaya sürülmeden önce el koydu.

img_0591-1024x683

Günlerdir takipte olan polis, kaçak et ve bannaların nakledildiği bölge ile Mehmet Çika’nın Gülseren Bölgesi’nde Kızılay Sokak’taki imalathane olarak kullandığı eve, eş zamanlı operasyon düzenledi.

Bir ekip 2,5 Mil bölgesindeki çöplük yolunda pusuya yatarken, bir ekip de Mehmet Çika’ya ait imalathane olarak kullanılan eve baskın yaptı.

Saat 09.00’da, nakliyata suçüstü yapan polis, kaçak et ve bannalara, bir araçtan bir araca nakliye edildiği sırada el koydu.

HN 805 plakalı araçla güneyden yasa dışı yolla kuzeye geçirilen kaçak 513 kilo donmuş fillet et ile 3 çöp torbası kuzu ve domuz bannası, FD 215 plakalı araca yüklendiği sırada tespit edildi.

İmalathaneye düzenlenen baskında ise sağlıksız koşullarda muhafaza edilen yüklü miktarda fillet et, sucuk ve kıymaya rastlandı.

228 kilosu imalathanede, 513 kilosu da nakledilen araçta tespit edilen toplam 741 kilo kaçak et ile 3 torba dolusu bannayı zapt eden polis, Mehmet Çika, Hüseyin Özgüvenel ve Caner Asilkan’ı da gözaltına aldı.

img_0620-1024x683

Öte yandan imalathanenin de mevcut sağlık koşullarının sağlık kurallarına aykırı olduğundan, geçici süreliğine faaliyetleri durduruldu.

Kaçak et ve bannalar, dün, belediye ekipleri tarafından çöplüğe götürülerek, usulüne uygun bir şekilde imha edildi.

kacak-et

İmalathaneye mühür

Polis ihbarı sonrası Gazimağusa Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim İlke Sabit Soyer, zabıta ve sağlık şubesinde görevli ekiple, Mehmet Çika’ya ait imalathane olarak kullanılan evde denetim yaptı.

Denetimde, Veteriner Dairesi’nde görevli hekim Can Özgen de gözlemci olarak hazır bulundu.

Kuzey Kıbrıs’ın geneline satışa sunulan pastırma, şeftali ve köftenin imal edildiği ürünlerin hazırlandığı imalathane, sağlıksız koşullarda hizmet verdiği gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

228 kilo kaçak donmuş et tespit edilen söz konusu imalathanede, ayrıca, bir çöp torbası banna, çok miktarda sucuk ve kilolarca kıyma tespit edildi.

İmalathanedeki ürünlerin de sağlıksız koşullarda muhafaza edildiği gözlemlendi.

Elde edinilen bilgiye göre, imalathanedeki hijyen koşullarından uzak kıyma, sucuk ve banna, polis tarafından el konulan kaçak etlerden alınan numunelere yapılan tip tayininden sonra incelenecek. Ürünler, kalitesiz etlerle uyum göstermesi halinde imha edilecek.

Mevcut sağlık koşullarının sağlık kurallarına aykırı olduğundan dolayı, kalitesiz ucuz kaçak etle üretim yapılan imalathanenin ise geçici süreliğine faaliyeti durduruldu.

İmalathane, ancak, Gazimağusa Belediyesi’nin belirlediği koşulları sağladıktan sonra, yeniden üretime geçebilecek.

kaynak: Kibris

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.