istanbul manzara

Dünya’yı bu açıdan hiç görmediniz! İşte o fotoğraflar
3003 okunma

Dünya’yı bu açıdan hiç görmediniz! İşte o fotoğraflar

ABONE OL
15 Aralık 2022 00:30
Dünya’yı bu açıdan hiç görmediniz! İşte o fotoğraflar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya’daki özel bir şirket tarafından başlatılan Ay misyonuyla Dünya’nın yeni görüntüleri kaydedildi. Hakuto-R isimli uzay aracı, Ay’a doğru yoluna devam ederken, gezegenimizin birden fazla açıdan görüntüsünü yakaladı. Uzay görevi için oldukça başarılı bir başlangıç ​​olduğu belirtildi.

Dünya’yı bir de Hakuto-R uzay aracının gözünden görün

Tokyo merkezli uzay şirketi ispace, bu haftanın başında Hakuto-R’yi fırlattı. Birkaç gündür Ay yolculuğunda olan Hakuto-R, Dünya’nın ilk karelerini paylaştı. Yaklaşık dört ay sürmesi planlanan yolculuğun ilk görüntüleri sosyal medyada yankı uyandırmayı başardı.

SpaceX Falcon 9 roketiyle gönderilen uzay aracı, fırlatmadan yaklaşık 19 saat sonra meyvesini vermeye başladı. Araç üzerinde yer alan kameralar hilal şeklindeki Dünya’yı kaydetti. Gezegenin hilal şeklinde görünme sebebi ise sadece bir bölümünün Güneş ışığıyla aydınlanmasından kaynaklanıyor.


NASA, uzayda bir gece konaklamanın bedelini açıkladı

NASA, uzayda bir gece konaklamanın bedelini açıkladı

NASA, uzayda bir gece konaklama için maliyet açıkladı! Uzay dairesi, turist olmak isteyenler için iki seçenek sundu işte detaylar…

Görüntüleme sistemini tasarlayan Canadensys’ten Genel Müdür Frank Teti, “Görüntüleme sisteminin performansından ve elde ettiğimiz ilk uzay görüntülerinin kalitesinden memnunuz. Ay yüzeyindeki zorlu ortamlarda çalışacak sistemler tasarlamak her zaman bir zorluktur, ancak bunu çözdüğümüzü düşünüyoruz” dedi.

Hakuto-R uzay aracı, daha önce hiçbir özel şirketin başaramadığı Ay’ın yüzeyine başarılı bir inişin peşinden koşuyor. Daha önce SpaceIL ve Israel Aerospace Industries, Beresheet aracını Ay’a indirmeye çalışmış, ancak Beresheet Ay yüzeyine çarpmıştı.

Bir diğer yandan ise NASA’nın Ay görevi için fırlattığı Orion uzay aracını göz ardı etmemek lazım. Orion’un güneş panellerinin ucuna monte edilmiş yüksek çözünürlüklü kamera tarafından çekilen fotoğraflar, Ay’ı tüm güzelliği ile ortaya koymuştu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0