DOLAR 32,4925 -0.16%
EURO 34,9806 0.4%
ALTIN 2.431,380,35
BITCOIN 2098352-0.56155%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
ELAM’dan büyük tepki ”Türkiye karşısında tutum sertleştirilsin”

ELAM’dan büyük tepki ”Türkiye karşısında tutum sertleştirilsin”

ABONE OL
20 Ekim 2016 10:14
ELAM’dan büyük tepki ”Türkiye karşısında tutum sertleştirilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, ileri sürülen “Türkiye’nin AB’yle ilgili herhangi bir kriteri yerine getirmeksizin Türk vatandaşlarına AB’ye vizesiz giriş hakkı verilmesi” konusuna tepki göstermesi, Kıbrıs Rum siyasi camiası tarafından olumlu karşılandı.

Fileleftheros gazetesine göre,  EDEK, Dışişleri Bakanı Kasulidis’in tutumunu memnuniyetle karşıladı ve konu hakkında yaptığı açıklamada, bu tutumun istikrarlı olması temennisinde bulundu.

Vatandaşlar İttifakı yaptığı açıklamada, bu tutumun bir yandan doğru olduğunu diğer yandan ise yeterli olmadığını belirtti. Vatandaşlar İttifakı başka kararlar için veto uyarısında bulunulabileceğini veya kararın iptali için Avrupa Mahkemesi’ne başvuruda bulunulması olanağının incelenebileceğini ifade etti.

Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus, Kasulidis’in tutumuna ilişkin memnuniyetini dile getirirken bu tepkinin çok geç geldiğini savundu.

Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği ise açıklamasında, Hükümetin, Brüksel’deki kendi eylemsizliğini saklamaya çalıştığını belirtti.

ELAM, açıklamasında, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Türkiye’nin karşısındaki tutumunu sertleştirmesi ve tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi.

DİKO Avrupa Parlamentosu üyesi Kostas Mavridis ise Hükümet’in tepki göstermekte biraz geç kaldığını ancak AB’nin eşit üyesi olarak Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarını garanti altına almasında fayda bulunduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.