istanbul manzara

Elon Musk doğruladı! İşte Tesla AI Day 2022 tarihi
124 okunma

Elon Musk doğruladı! İşte Tesla AI Day 2022 tarihi

ABONE OL
28 Eylül 2022 10:29
Elon Musk doğruladı! İşte Tesla AI Day 2022 tarihi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk, Tesla’nın dünyanın en büyük robot şirketi olduğunu iddia etmesinin ardından, yapay zekaya yönelik adımlarını hızlandırdı. İlk olarak 2021 yılında gerçekleştirilen Tesla AI Day’in ikinci etkinliği için 19 Ağustos hedef gösterilmişti. Ancak Elon Musk, bir sürprizle geçen aylarda AI Day etkinliğini ertelediklerini duyurarak eylül ayının sonunu işaret etmişti. Geçtiğimiz dakikalarda konuyla ilgili beklenen haber geldi ve etkinlik tarihi resmen doğrulandı!

Tesla AI Day 2022 ne zaman düzenlenecek?

Elon Musk, geçtiğimiz dakikalarda sosyal medya platformu Twitter’dan daha önce ertelenen Tesla AI Day 2022 için beklenen haberi verdi. Buna göre etkinlik, 30 Eylül‘de düzenlenecek. Aslında söz konusu etkinlik tarihi, haziran ayında Musk tarafından erteleme kararının duyurulduğu dönemde açıklandı. Kısa süre önce paylaşılan etkinlik posterinin ardından bu durum resmen doğrulandı.

Tesla AI Day

Elon Musk’ın yeni konferasta Tesla Optimus robotuna önem vereceği düşünülüyor. 2021 yılında duyurulan ve insansı hareketleriyle tüm dünyada viral olmayı başaran Optimus, Elon Musk’ın açıklamasına göre “tekrarlayan, sıkıcı görevleri” üstlenecek. Daha önce 2022’de çalışan bir prototip göstereceğini söyleyen Musk, sözünü tutmak istiyor.


Mars görevi yaklaşıyor! Elon Musk tarih verdi

Mars görevi yaklaşıyor! Elon Musk tarih verdi

Elon Musk, Starship ve Super Heavy Booster kullanarak gerçekleştirecekleri yeni uçuş için nihayet tarih verdi.

Tesla’nın yapay zeka ve robotik hamlesi dikkat çekici olsa da, Musk’ın çoğu zaman söylediklerini yerine getirmediğini de unutmayalım. Tesla CEO’su, Optimus prototipi hakkında ciddi davranıyor gibi görünse de etkinlikte çalışan bir robot olmama ihtimalini göz ardı etmeyin. Zira bambaşka bir teknoloji de vitrine çıkabilir.

İnsanların yerini alan robotlar aslında fabrikalarda alışıldık bir süreç haline geldi. Özellikle otomobil fabrikalarında çalışan robotik kollar, “tekrarlayan, sıkıcı görevleri” üstlenmeye çoktan başladı. Hatta araştırma, robot sevkiyatlarının rekor kırdığını söylüyor.

Peki siz Tesla AI Day hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0