istanbul manzara

Engelliye, engelli parkında Ceza
281 okunma

Engelliye, engelli parkında Ceza

ABONE OL
26 Ekim 2016 12:11
Engelliye, engelli parkında Ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aracının hem ön hem de arka camında engelli amblemi bulunan engelli vatandaş Turgut Gençaylı’nın aracına “engelli park yerini işgal ettiği” gerekçesiyle 183. 40 TL’lik park cezası yazıldı.

Turgut Gençaylı isimli engelli vatandaş, Cumartesi akşamı büyük bir şokla karşılaştı. Lefkoşa Dereboyu’nda  bulunan Avenue Alışveriş Merkezi’nin önündeki engelli park yerine aracını park eden Gençaylı’nın aracına Lefkoşa Türk Belediyesi zabıta ekipleri park cezası yazdı. Aracının hem ön hem de arka camında Lefkoşa Türk Belediyesi’nden tanesini 25 TL’ye temin ettiği engelli amblemi bulunan Gençaylı’nın MA 116 plakalı aracına “engelli park yerini işgal ettiği” gerekçesiyle 183. 40 TL’lik park cezası yazıldı.

“ENGELLİ BİR VATANDAŞ ENGELLİ PARK YERİNİ NASIL İŞGAL EDER”

Aracının yanına döndüğünde cam sileceğinin arasına sıkıştırılmış park cezası ile karşılaştığı zaman bunun bir şaka olduğunu düşünen Turgut Gençaylı, “engelliler için yapılmış olan park yerini engelli bir vatandaş olarak nasıl işgal ettiğimi biri bana açıklasın. LTB Zabıtası Fatma Getirmez, arabamın hem ön hem de arka camında bulunan engelli amblemini nasıl görmez. Demek ki zabıtalar yeterli donanıma ve bilgiye sahip değil. Engelsiz vatandaşlar yüzlerce kez engelli park yerine park etmelerine rağmen onlara ceza yazılmaz bula bula engelli bir vatandaşa bu ayıp yapıldı” diyerek isyanını dile getirdi.


“EĞER BU CEZA İPTAL EDİLMEZSE KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIM”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’ya ulaştığını ve Harmancı’nın konuyla ilgileneceğini belirttiğini ifade eden Turgut Gençaylı, “Lefkoşa Türk Belediyesi’nde görevli bir zabıta bana cezayı ödemekle yükümlü olduğumu ve cezanın iptal edilemeyeceğini aksi takdirde cezayı yazan zabıtanın bu cezayı ödeyeceğini söyledi. Eğer bu ceza iptal edilmezse konuyu yargıya taşıyacağım ve sonuna kadar hakkımı arayacağım” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0