istanbul manzara

Erdoğan: Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün onay sürecini başlatacağız
319 okunma

Erdoğan: Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün onay sürecini başlatacağız

ABONE OL
17 Mart 2023 20:26
Erdoğan: Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün onay sürecini başlatacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliği için kapıyı açtı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün TBMM’deki onay sürecini başlatmaya karar verdiklerini açıkladı. İsveç’in üyeliğine yönelik itiraz ise sürüyor. Erdoğan, İsveç’in taahhütlerini yerine getirmediğini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ortak basın açıklaması düzenledi.

Görüşmelerinde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel mevzuları ele aldıklarını belirten Erdoğan, Finlandiya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği güçlü desteği önemsediklerini vurguladı.

NATO’nun genişleme sürecini bu gerçekler çerçevesinde değerlendirdiklerine işaret eden Erdoğan, “Güvenlik kaygılarımızın giderilmesi hassasiyetine binaen Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün Meclisimizdeki onay sürecini başlatmaya karar verdik” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’nun, Finlandiya’nın üyeliğiyle daha da güçlenerek bu sayede küresel güvenlik ve istikrarın muhafazasında etkin rol oynayacağına inanç belirtti.

Erdoğan, “İsveç’le görüşmelerimizi ittifakın prensipleri ve bizim terörle mücadeledeki yaklaşımlarımız temelinde sürdüreceğiz. Sürecin nasıl ilerleyeceği İsveç’in atacağı somut adımlarla doğrudan bağlantılı olacaktır” şeklinde konuştu.

İsveç’e karşı farklı bir yaklaşımları olmadığını belirten Erdoğan, “İsveç teröristlere kucak açtı. 120 teröristin listesini verdik, ‘bize verin’ dedik. Teröristleri bize vermeyince bizim de İsveç’e olumlu yaklaşmamız mümkün değil” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0