DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20713880.89063%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Erdoğan Sorakın Ayrı Görüşlere Rağmen Hükümeti Kurabiliriz

Erdoğan Sorakın Ayrı Görüşlere Rağmen Hükümeti Kurabiliriz

ABONE OL
2 Aralık 2020 13:55
Erdoğan Sorakın Ayrı Görüşlere Rağmen Hükümeti Kurabiliriz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi Erdoğan Sorakın, bir TV programında CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman tarafından yürütülen 4’lü (CTP-HP-TDP-DP) hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Sorakın, CTP olarak 21 Kasım’da hükümeti kurma görevini aldıklarını, hazırladıkları 7 ilkeyle meclisteki tüm partileri ziyaret ettiklerini ve amaçlarının geniş tabanlı seçim hükümeti kurmak olduğunu söyledi.

Sorakın, ilk tur görüşmeleri sonunda Ulusal Birlik Partisi’nin seçim hükümetinde yer almayacağını söylediğini belirterek, Yeniden Doğuş Partisi’nin ise 4’lü koalisyona destek vereceğini açıkladığını anlattı.

Görüşme 3 saat sürdü

Sorakın, CTP parti binasında dün akşam “İlkeler, seçim tarihi ve hükümetin şekli” ile ilgili CTP-HP-TDP-DP başkanlarının 3 saatten fazla görüştüğünü ifade etti.

Toplantıda CTP’nin önerdiği 7 ilkenin yanında partilerden gelen ilkeler konuşulduğunu aktaran Sorakın, hükümetin tamamen mi yoksa bir kısım teknokratlardan mı oluşacağını konuştuklarını kaydetti.

Bugün yeniden görüşecekler

Sorakın, toplantıya katılan parti başkanlarının dünkü görüşmelerde konuşulanları parti için değerlendirdikten sonra Tufan Erhürman ile önce telefonda görüşeceklerini ardından bugün tekrar bir araya geleceklerini vurguladı.

Partilerin görüş ayrılıkları var

Teknokrat hükümeti konusunda 4 partinin fikir ayrılıkları olduğuna dikkat çeken Sorakın, parti başkanlarının hükümette yer alıp almaması konusunda farklı düşünceler olduğunun altını çizdi.

Hükümeti kurma şansı yüzde 50’nin üzerinde

Tufan Erhürman’ın hükümeti kurma görevinin 5 Aralık Cumartesi günü dolacağını aktaran Sorakın, “Bugünkü toplantıdan sonra hükümetin kurulup kurulamaması ile ilgili durum netleşecek. Hükümetin kurulması konusunda olumsuz düşünmüyorum. Yüzde 50 üzerinde hükümet kurma şansımız var.

UBP-HP hükümeti kurulması ile ilgili spekülasyonların olduğu sorusuna karşılık Sorakın, “Duyumlar var ancak yorum yapmam doğru olmaz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.