DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047290-2.24764%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Erhürman, Bakanlar Kurulu kararlarını yetersiz buldu

Erhürman, Bakanlar Kurulu kararlarını yetersiz buldu

ABONE OL
14 Mart 2020 10:04
Erhürman, Bakanlar Kurulu kararlarını yetersiz buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu kararında belirsizlik içeren pek çok nokta olduğunu açıkladı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Erhürman, “Kamuda “ve benzeri hizmetler”, özel sektörde “gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet üreten işletmeler” gibi. Bu belirsizlikler giderilmezse kimin idari izinli olduğu, kimin iş yerini açabileceği konusunda sıkıntı yaşanacaktır” ifadelerini kullandı.
Ayrıca güneyden kuzeye geçen vatandaşların da 14 gün ev karantinasında kalıp kalmayacağı tam olarak anlaşılamdığına dikkati çeken Erhürman, bunların Pazartesiden önce netleştirilmesi ve kimin ne yapacağını bilmesi gerektiğini vurguladı.

Erhürman, “sokağa çıkmanın sınırlanması konusunun değerlendirilmesi için 48 saat beklenmesine gerek yoktu bence. Ama bu 48 saat içerisinde o konunun da ayrıntılı bir biçimde çalışılması ve herkesin ne yapabileceğini bileceği bir metnin hazırlanması şart” ifadelerini de kullandı.
Bu süre içerisinde çalışamayacak olan insanların doğacak kayıpları için hızla bir paket çalışması yapılması gerektiği üzerinde de duran Erhürman, bu çalışmalar için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Hepsinden önemlisi yurttaşların önümüzdeki günlerde çok zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya, ev karantinasında olması gerekenlerin bunu ciddiyetle uygulamaya özen göstermesi gerektiğini ifade eden Erhürman, “Bu krizi her birimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, hep birlikte aşacağız” dedi.

Db/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.