DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Erhürman “UBP İle Hükümet Kurmayı Düşünmüyoruz”

Erhürman “UBP İle Hükümet Kurmayı Düşünmüyoruz”

ABONE OL
9 Kasım 2020 17:27
Erhürman “UBP İle Hükümet Kurmayı Düşünmüyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner, bugün saat 14.00’te Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni (CTP) ziyaret etti. Saner, Tufan Erhürman ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, Erhürman ve ekibine teşekkür etti.

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında ilk ziyareti ana muhalefete partisi olan CTP’ye gerçekleştirdiklerini söyleyen Saner, “Acil çağrıya cevap verdiler teşekkürler. UBP’nin icraat hükümeti kurması için görüşlerini aldık. İcraat hükümeti için tüm partilerle görüşerek imkanları zorlayacağız. Başkan ve ekibine misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederiz.

Erhürman toplantı sonrası yaptığı açıklamada teamüller gereği UBP Heyeti’nin kendilerini ziyaret ettiğini ifade etti. UBP ve CTP’nin tarihsel olarak ülkede en köklü iki parti olduğunu belirten Erhürman, özellikle Kıbrıs sorunu konusundaki görüş ayrılıklarına dikkat çekti.

Saner’in uzun vadeli bir hükümet arayışı içinde olduğunu belirten Erhürman, İki parti birbirini iyi tanır. Parlamento içinde aritmetikler belli, bunların değerlendirilmesi lazım, biz böyle bir uzun ömürlü bir icraat hükümeti içerisinde UBP ile bulunmanın şuan itibar ile partimiz tarafından çok uygun görülmediğini kendisine aktardık ama iletişimiz devam edecek. Kendisine başarılar dileriz. Hükümet ihtiyacı çok uzun süredir var. İnşallah en kısa sürede hükümet kurulur.

Erhürman: “Kıbrıs konusunda asgari müştereklerde görüş ayrılığı nedeniyle UBP’yle hükümet kurmayı uygun görmüyoruz”… dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.