DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Erhürman; Yasal Süre Aşılmamalı

Erhürman; Yasal Süre Aşılmamalı

ABONE OL
6 Kasım 2020 17:46
Erhürman; Yasal Süre Aşılmamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümet kurma çalışmaları ve görevlendirme amacıyla CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümet kurma çalışmaları ve görevlendirme amacıyla siyasi parti başkan ve temsilcileriyle görüşüyor.

Tatar, UBP Genel Sekreteri ve Genel Baskan Vekili Ersan Saner’i kabul ettikten sonra Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile görüştü.

Erhürman: Hükümet kurma görevini UBP’ye vermesini bekliyoruz

Görüşmenin açıklamada bulunan Tufan Erhürman, teamüller gereği siyasi partilerle meclisteki vekil sayısına bakılarak sırayla ön görüşme yapıldığını belirterek, muhtemelen en fazla vekil sayısına sahip olan UBP’ye hükümeti kurma görevi verilmesinin beklendiğini söyledi.

Yasal süre aşılmamalı

Erhürman, UBP Genel Sekreteri ve Genel Baskan Vekili Ersan Saner’in siyasi partilerle hızlı bir ön görüşme yapıp 15 günlük bir süre içerisinde hükümet kurmaya çalışacağını söyledi. Erhürman, bu sürenin aşılmaması gerektiğini ifade etti.

Hiçbir siyasi partiyle görüşmedik

Hükümet kurulması için hiçbir siyasi partiyle görüşmediklerini anlatan Erhürman, “Parti olarak tavrımız bellidir. Gizli görüşme yapmayız. Süreç başlar, partilerle görüşürüz ve gerekli açıklamayı yaparız” dedi.

CTP içindeki eğilimleri tahmin edebiliyorum

Hükümet kurma çalışmalarının yetkili parti organlarında değerlendirileceğini anlatan Erhürman, “CTP içindeki eğilimleri tahmin edebiliyorum. Parti içinde değerlendirmeler yapılacak ancak son söz yetkili organlarındır” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.